Galerii ja blogi: Eesti tuli august välja ja alistas kodusaalis Rootsi (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MM-valikmängudeks valmistuv Eesti meeste korvpallikoondis sai esimeses kodumängus väärtusliku 77:72 võidu Rootsi koondise üle. 

Eesti jäi avaveerandil ohtrate pallikaotuste tõttu kiirelt kaotusseisu ning minutilisele puhkepausile mindi seitsmepunktilises kaotusseisus (18:27). Ka teisel veerandil polnud asi kiita, kui kaugvisked (15st 9) viisid Rootsi ette juba 42:23. Esialgsest šokist suudeti üle saada ning poolajaks oli vahe kümme punkti.

Teisel poolajal tegid eestlased Sten Soku ja Kristjan Kitsingu eestvedamisel 9:0 spurdi ning sealt alates mängiti kui võrdne võrdsega. Kaitse muutus agressiivsemaks ning visked täpsemaks. Iseäranis hoogu sattus korvi all Erik Keedus, kes tõi ka seitse lauapalli ja 10 punkti. 

Koondise parimana tõi Kitsing 18 punkti (viskeprotsent 87%) ja neli lauapalli. Sten Sokk sai kirja 12 punkti, randmevigastuse tõttu koondisega alles eelmisel nädalal liitunud Rain Veideman lisas 10 punkti ja kuus resultatiivset söötu. 

Rootslaste parim oli Ludvig Hakanson 13 punktiga. Rootsi eest oli kaheksa minutit platsil ka vastne Tartu Ülikooli mängija Carl Engström, kes sai kirja ühe vea. 

ENNE MÄNGU:

Eesti koondis viibis üle-eelmisel nädalal Portugalis, kus peeti kaks kontrollkohtumist: Portugal alistati 74:60, Rumeenia 87:55. 

Sarnaselt eelmise suvega on ka sel aastal mitu puudujat. Gregor Arbet jääb eemale, sest ei jõua vigastusest taastumise tõttu õigeks ajaks mängulisse vormi. Lõikustest taastuvad Siim-Sander Vene ja Rain Veidemani polnud samuti Portugalis kaasas, kuid Veideman liitus eelmisel nädalal koondise treeningutega. Tõsi, randmevigastus annab ennast siiani tunda. Teisipäevast harjutasid koondise juures ka Tanel Kurbas ja Toomas Raadik.

Rootsi kohtus kontrollmängudes Hollandi meeskonnaga, kus avapäeval saadi 79:63 võit, teisel päeval 62:69 kaotus. Rootsi korvpallikoondise koosseisu on arvatud ka vastne Tartu Ülikooli mängija, 216 cm pikkune keskmängija Carl Engström.

Eesti ja Rootsi on kohtunud omavahel palju. Viimati oldi vastamisi koguni kuus suve tagasi, kui Rootsi alistati kodusaalis 65:60. Toonases mängus tegid kaasa Gregor Arbet, Kristjan Kangur, Janar Talts, Erik Keedus, Tanel Kurbas, Tanel Sokk, Rain Veideman. 

Sel sajandil on meeskonnad vastamisi olnud 13 korda, Rootsi on võitnud seitse, Eesti kuus kohtumist. Kodus on Eesti kaotanud suisa neli mängu.

Tiit Sokk, Eesti koondise peatreener: «Rootsiga pole me nii ammu mänginud, ei kujuta üldse ette, kes neil mängivad. Aga eks me keskendume nii ehk naa oma asjadele.»

Vedran Bosnic, Rootsi koondise peatreener: «Peame jätkama samal kursil ning panustama kaitsesse, sest see on meie ainus võimalus suvel hästi edasi liikuda.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles