Anett Kontaveit täitis hooaja eesmärgi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiki Bertens (vasakul) ja Anett Kontaveit pärast Gstaadi WTA-turniiri finaalmatši autasustamisel.
Kiki Bertens (vasakul) ja Anett Kontaveit pärast Gstaadi WTA-turniiri finaalmatši autasustamisel. Foto: ALAIN GROSCLAUDE/AFP/Scanpix

Eesti tennise esinumber Anett Kontaveit tõusis täna avaldatud maailma edetabelis karjääri tippmarki märkivale 27. positsioonile. Võrreldes eelmise nädalaga tõusis 21-aastane eestlanna WTA-tabelis viie koha võrra.

Ühtlasi täitis Kontaveit tänu värskele edetabelikohale oma hooaja ühe eesmärgi ehk jõudis 30 parema sekka. Nimelt tunnistas Eesti esitennisist tänavu mai lõpus pärast Rooma tenniseturniiril toonase maailma esireketi Angelique Kerberi alistamist WTA kodulehele antud intervjuus, et just 30 parema sekka sooviks ta käimasoleval hooajal kerkida.

«Tahtsin jõuda edetabelis esimese 100, seejärel esimese 70 hulka. Aga liigume samm-sammult, sest tegutseda on mõtet tasa ja targu,» sõnas Kontaveit toona maailma 68. reketina. «Ülejäänud hooaja jooksul võiks sihiks olla 30 parema sekka kerkimine,» tõdes Kontaveit, kes oleks eile Gstaadi saviliivaväljakuturniiri finaalis pärast Hollandi esinumbri Kiki Bertensi (WTA 26.) alistamist tõusnud täna koguni 23. reale.

Kui esialgu pidi Kontaveit kaasa tegema sel nädalal Rootsis toimuval Båstadi turniiril, siis Gstaadi WTA-turniiri poolfinaalis venitas tennisist vasaku jala reielihast ning jääb järjekordsest jõuproovist eemale.

Enne augusti lõpus algavat aasta neljandat suure slämmi turniiri ehk US Openit, kuhu Kontaveit peaks suhteliselt kindlalt ka asetuse teenima, kavatseb eestlanna kaasa lüüa veel Cincinnati ja New Haveni turniiridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles