Võimsa tulemusega EMil alles seitsmendaks jäänud Hausenberg: mõtlesin, et mida iganes, lõbutsen siis!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans-Christian Hausenberg sai Tallinna lennujaamas ka tervitusbuketi
Hans-Christian Hausenberg sai Tallinna lennujaamas ka tervitusbuketi Foto: Mihkel Maripuu

U20 kergejõustiku EMil peetud kaugushüpe läks esikaheksas eriti tuliseks võitluseks, kui isikliku rekordi 7.78 hüpanud Hans-Christian Hausenberg pidi leppima alles seitsmenda kohaga. Võrdluseks – 2014. aasta täiskasvanute EMil taganuks selline tulemus pääsu lõppvõistlusele.

«Enne EMi oli parim teine tulemus 7.77 ning mõtlesin, et medali võib võita 7.75-7.80ga. Kvalifikatsioon näitas sama,» sõnas eelvõistlusel hooaja tippmargi 7.51 hüpanud nooruk.

Finaalis lennati aga kaugele ning juba avavoorus nähti kaht kaheksameetrist hüpet, medali hind nihkus 7.85ni. 18-aastane Hausenberg tunnistab, et oli võistluse käigus isegi üllatunud. 

«Kolm hüppajat tegid ulmetulemused ära ja mõtlesin, et mida iganes! Võtan võistlust lõbutsemisena ja katsun ka siis kaugele hüpata. Tuli isiklik rekord, mis isegi vähese harjutamise tõttu päris korralikult tulnud. Lihvida tasub siin kõvasti,» hindas Hausenberg.

Tema neli üleastutud katset lubasid tulemust samuti 7.80-7.90 kanti. «Ega seda saagi nii täpselt võtta, aga hoogu on,» kinnitas ta.

Meeste kaugushüppe esikaheksa
Meeste kaugushüppe esikaheksa Foto: European Athletics

Hausenberg kinnitas, et mitmevõistlust pole ta siiski hüljanud ning kavatseb kaugushüppega tulevikus punktilisa teenida. «Mitmevõistlust ma ei jäta. Kahe nädala pärast on Eesti mitmevõistluse meistrivõistlused, pole õrna aimugi, mida seal teha võin. Nüüd olen kaalus kõvasti alla võtnud, saab proovida ja vaadata, kuidas läheb.»

TULEMUS 7.78 TOONUKS TÄISKASVANUTE TIITLIVÕISTLUSTEL: 

2010 EM: eelvõistlusel 22. koht

2011 MM: eelvõistlusel 24. koht

2012 EM: eelvõistlusel 21. koht

2012 OM: eelvõistlusel 20. Koht

2013 MM: eelvõistlusel 18. koht

2014 EM: kvalifitseerumine lõppvõistlusele, 12. koht

2015 MM: eelvõistlusel 23. koht

2016 EM: eelvõistlusel 14. koht

2016 OM: eelvõistlusel 19. koht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles