Kõvasti võidelnud Eesti epeemeeskond jäi ülimalt napilt MMil poolfinaalist välja (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeemeeskond võitis kaks aastat tagasi 14-aastase vahe järel EMilt hõbemedali.
Eesti epeemeeskond võitis kaks aastat tagasi 14-aastase vahe järel EMilt hõbemedali. Foto: LAURENT GILLIERON/AP/Scanpix

Eesti meeste epeekoondis koosseisus Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Jüri Salm ja Peeter Turnau jäid Saksamaal Lepzigis peetavatel vehklemise maailmameistrivõistlustel ülimalt napilt poolfinaalist välja, kui kaheksa parema seas tegi kõigest 0,3 sekundit enne normaalaja lõppu viimases minimatšis otsustava 26:25 võidutorke Novosjolovi vastu ungarlane Andras Redli. Kokkuvõttes leppis Eesti seitsmenda kohaga. 

Veerandfinaal:

Eesti – Ungari 25:26

Kogu matš kulges äärmiselt tasavägiselt, kui viiendas minimatšis näitas head minekut Turnau, kes viis Eesti 12:11 juhtima. Novosjolov lasi eduseisust teha endale viis torget järjest ning ehkki eestlased pääsesid kõigest mõne punkti kaugusele, hoidis Ungari sisuliselt vahet kuni lõpuni. Viimases minimatšis suutis Novosjolov 5,5 sekundit enne vastasseisu lõppu viigistada 25:25 ning lisaajast jäi lahutama vaid 0,3 sekundit, kui ungarlane Andras Redli tegi otsustava võidutorke ning vedas eelmise MMi kuuenda meeskonna poolfinaali, kus ootab neid 2015. aasta MMi pronksmedalist Šveits.

Seejärel kaotas Eesti Itaaliale 41:43, kuid alistas 45:34 Egiptuse ning teenis seitsmenda koha. Ühtlasi tähendab tulemus seda, et järgmiseks hooajaks on rahamured lahendatud, sest MMil kaheksa hulka pääs tagab EOK B-kategooria toetuse (palgafond 1600 ja ettevalmistustoetus 1400 eurot kuus).

1/8-finaal:

Eesti – Lõuna-Korea 39:38

Eesti oli pea kogu matši jooksul tagaajaja rollis, jäädes kuuendaks minimatšiks juba 23:29 kaotusseisu. Taas tõi aga Eesti jaoks kastanid tulest vanameister Novosjolov, kes suutis 12 sekundit enne viimast kolme minuti pikkust minimatši tuua tabloole 38:38 viiginumbrid ning ehkki lisaajaks sai prioriteedi Lõuna-Korea, tegi otsustava võidutorke laupäevasel individuaalturniiril hõbeda saanud 37-aastane Novosjolov, kes vedas Eesti veerandfinaali, kus minnakse vastamisi numbritega 36:28 Hong Kongi alistanud 2015. aasta MMi kuuenda meeskonna Ungariga.

1/16-finaal:

Eesti – Argentina 45:35

Avringist vaba olnud Eesti jaoks oli seis pärast teist kolmeminutilist minimatši viigiline 7:7, kuid Priinits suutis Eesti 15:13 juhtima viia, pärast mida kasvatas Salm vahe juba viiepunktiliseks (20:15). Enesekindlalt tegutses laupäevasel individuaalturniiril hõbemedali võitnud 37-aastane Novosjolov, kes kasvatas eduseisu 25:16 peale.

Ehkki argentiinlased jõudsid veel seitsme punkti kaugusele (40:33), tegi Novosjolov viimases ehk üheksandas minimatšis korraliku esituse ning vedas Eesti 45:35 võiduga kaheksandikfinaali, kus ootab ees Lõuna-Korea, kes sai 45:27 jagu Rumeeniast.

Naiste epee võistkonnavõistlus toimub homme.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles