Kontaveit ligineb jõudsalt Kanepi rekordile

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Peter Klaunzer/AP/SCANPIX

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 32.) tõusis eile värskelt avaldatud maailma edetabelis karjääri tippmarki märkivale 27. positsioonile. Seejuures pole 21-aastane eestlanna kaugel Kaia Kanepi nimel olevast rekordist.

Nimelt on 32-aastane Kanepi WTA-edetabeli järgi seni Eesti ajaloo parim tennisist, kuna 20. augustil 2012. aastal paiknes ta 15. kohal, milleni pole ükski teine Maarjamaa valgepallur ei enne ega pärast jõudnud.

Huvitav on võrdlusmoment Kontaveidi ja Kanepi vahel ka siis, kui võtta aluseks aasta jooksev edetabel. Kui eile tõusis Kontaveit kõnealuses arvestuses koguni 19. reale, siis Kanepi oli edukaks kujunenud 2012. aasta alguses jooksvas maailma edetabelis lausa esimesel kohal. Põhjuseks tõik, et ta suutis toona 7. jaanuaril triumfeerida Brisbane’i WTA-tenniseturniiril.

Ehkki Kontaveit täitis tänu eilsele tõusule maailma edetabelis ühe oma hooaja eesmärkidest, pole võimatu, et 21-aastane eestlanna suudab samas vaimus jätkates lüüa üle Kanepi seni alistamatu rekordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles