Venemaa jäähokit tabas suur dopinguhoop

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danis Zaripov.
Danis Zaripov. Foto: Alexey Kudenko/Sputnik/Scanpix

Jäähokiliiga KHLi klubi Kaasani Ak Bars ja ka Venemaa koondise kogenud ründaja Danis Zaripov jäi vahele dopinguga ja teenis kahe-aastase võistluskeelu.

KHL kinnitas täna, et Zaripovi dopinguproov osutus positiivseks. 36aastase ründaja võistluskeeld kehtib 2019. aasta 22. maini.

Venemaa jäähokile on juhtunu suur hoop, sest Zaripov on üks KHLi tuntumaid mängijaid. Ta on liiga neljakordne meister (2009 ja 2010 Ak Barsi, 2014 ja 2016 Magnitogorski Metallurgi ridades) ning tulnud Venemaa koondise koosseisus kolmel puhul maailmameistriks.

Eelmisel hooajal kogus Zaripov KHLi põhiturniiril 56 mängus 45 punkti (16+29) ja play-off'is 18 mänguga 22 punkti (15+7). Metallurg jõudis lõpuks finaali, kus kaotas Peterburi SKA-le.

Hooajaks 2017-18 taasliitus Zaripov endise koduklubi Ak Barsiga ja märkis toona, et soovib osaleda ka 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpial, ent nüüd jäävad tal mängimata mängud nii KHLis kui ka igal pool mujal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles