EMil hõbeda võitnud Olesk: olümpiakogemus oli vajalik

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk.
Peeter Olesk. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti esilaskur Peeter Olesk võitis Aserbaidžaanis Bakuus toimuvatel laskmise Euroopa meistrivõistlustel olümpiakiirlaskmises hõbemedali, tunnistades kullaheitluses venelase Nikita Suhhanovi nappi paremust.

24-aastane Olesk jõudis finaali ehk kuue parema sekka paremust viienda tulemusega, kogudes 579 silma – neist esimesel päeval 293 ja teisel 286.  «Esimese päeva tulemuse kohta ei ole mitte midagi halba öelda – päris hästi läks,» ütles Põlvast pärit Olesk ning lisas, et õnn soosis teda tohutult. «Täna toimunud teine pool nii hästi ei läinud. Olid lähedased üheksad, kuid kümneid ei tulnud. Õnneks finaalikohaks piisas.»

Finaalis tegutses venelasest konkurent ja eakaaslane kindlamalt, olles täpne kõigil viiel lasul, Oleski kolme vastu. «Põhieesmärk sai täidetud – jõuda kuue parema hulka. Heitluses kullale enam väga suuri ootusi ei olnud ning hõbemedal on väga hea ja meeldiv üllatus.»

Tingimused laskmiseks on Aserbaidžaani pealinnas suurepärased. «Kõik on väga hästi korraldatud ja lasketiir on vägev – viimase peal korraldus,» oli Olesk rahul. «Ilm on natuke paha ja tuuline, kuid selle vastu ei saa midagi teha.»

Eelmisel aastal olümpiadebüüdil närvipinge all põrunud eestlane on oma peas olukorra lahti mõelnud ja oluliselt enesekindlamaks muutunud. «Eks elu õpetab. Olümpiakogemus oli väga vajalik ja pani mõtlema nii mõnegi asja peale ning hetkel oleme leidnud hea tee, kuidas jätkata.»

Euroopa meistrivõistlused ei ole Oleski jaoks veel lõppenud, sest ees ootavad võistlused standardpüstoli harjutuses, kus eestlasel on kaitsta kahe aasta tagune neljas koht, ja suurekaliibrilise püstoli laskmises. «Hetkel saan kolm päeva puhata ja seejärel uuesti võistlustulle minna.»

Lisaks Oleskile ja Suhhanovile jõudsid kuue parema sekka prantslane Clement Bessaguet, ukrainlane Pavlo Korostilov, itaallane Riccardo Mazzetti ja sakslane Christian Reitz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles