Jürgen Zopp videointervjuus: kodupubliku ees tunnen suuremat vastutust

Ott Järvela
, Pärnu Kesklinna Tenniseklubi peaväljak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus toimuval ITFi tenniseturniiril Merko Estonian Open (auhinnafond 15 000 USA dollarit) alistas meeste üksikmängus esimest asetust omav Jürgen Zopp (ATP 480.) avaringis 6:2, 6:3 sakslase Leonard von Hindte (ATP 1992.).

Jürgen, alustasid Pärnu turniiri võidukalt, võta palun matš lühidalt kokku?

Täna oli oluline tingimustega kohaneda. Tulin just Saksamaalt, kus oli vähe teistsugune pallipõrge ja väljaku kiirus, aga suures plaanis siiski üks liivaväljak kõik. Polnud ammu Pärnu väljakutel mänginud ja kodus on alati veidi teine tunne, natuke ärevam kui muidu. Mängisin täitsa okei matši, esimese mängu kohta polnud viga. Loodetavasti läheb nüüd tõusvas joones!

Ütlesid, et kodupubliku ees on natuke ärev mängida, aga kas natuke rõõmus on kah?

Jah, ikka! Aga tunnen natuke suuremat vastutust hästi mängida ja palju inimesi on vaatamas, ent see on selline positiivne pinge, sest ülejäänud aasta välismaal mängides tunnen säärasest atmosfäärist ju puudust. Ei kurda.

Kodus mängimine on ikka tore?

Muidugi! Kodus saabki aastas kord või kaks mängida. Davis Cup või siis see turniir. Ning Pärnus pole ma ilmselt 10-12 aastat mänginud. Igati tore. Noorteklassides sai Pärnus nii U10 kui ka U12 turniire mängitud, nii siin Ringi tänava väljakutel, aga Tammsaare ja Savi tänava platsidel samuti. Terve Pärnu on lapsena läbi mängitud.

Kuivõrd tähtis see turniir sulle sportlikus mõttes on?

Kui peaks väga hästi minema, annab see mulle punkte kah juurde. Eelmisel nädalal võitsin turniiri Saksamaal (25 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga ITFi turniir Kasselis, mis oli Zoppi jaoks esimene individuaalne tiitel pärast 2014. aastat – toim), mis polnud küll kõige suurem, aga esikoht oli minu jaoks suur asi.

Loodan, et saan Pärnus neli-viis head matši (teine variant tähendaks finaalis osalemist – toim). Loomulikult on eesmärk võita, aga kui ma ei võida, siis ei juhtu midagi. Praegu on minu jaoks iga turniir suhteliselt võrdse kaaluga, sest edetabelikohaga ma Suure slämmi tabelitesse ei mahu ja siis pole vaja ülejäänud võistlusi tähtsuse järjekorda panna. Eestis on muidugi iga võistlus oluline.

Oled enda jaoks paika pannud, millal peaks edetabelikoht olema säärane, et Suure slämmi turniiril kvalifikatsioonitabelisse pääseksid (hetkel on Zopp ATP edetabelis 480. kohal, millega ei ole ka Eesti esireket, kelleks on 407. kohal asuv Vladimir Ivanov; Suure slämmi kvalifikatsioonitabelisse mahtumiseks tuleks kuuluda 200 parema sekka – toim)?

Aasta lõpuks võiks see tabelikoht säärane olla (et saaks osaleda jaanuaris peetavatel Austraalia lahtistel – toim). Aga mul on igasuguseid plaane ja eesmärke olnud, ent kas on tulnud vahele vigastus või olen ise kehvasti mänginud… Loomulikult üritan kogu aeg vähemalt 200 sisse tagasi murda, aga nii palju olen selgeks mõelnud, et pole mõtet pead edetabelikohtadega sassi ajada. Kas ütlen eesmärgi välja või mitte, aga lõppude lõpuks üritan ju ikka igas matšis endast parima anda.

Tervis on praegu korras?

Täna oli korras, vaatame, mis homme saab! Ei, tegelikult olid mul pärast 2014. aasta seljajama kolm aastat täitsa murevabad, aga tänavu juhtus see kõhulihasejama, millega kolm kuud audis olin. Üks pisike seljajama kah. Aga üldiselt on viimase kolme aasta jooksul tervise nahka läinud ainult käesoleva aasta algus, rohkem tervis mind seganud pole. Pigem enda kõikumised.

Tennises ei piisa alati, et panen täiega ja siis tuleb. Kui midagi väga tahad, võib emotsioon hoopis takistavaks faktoriks osutuda. Proovin asja rahulikumalt võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles