Tänaku konkurent võib rallilegendiga samale pulgale tõusta

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala (paremal) võib tõusta peagi oma tööandja kõrvale
Jari-Matti Latvala (paremal) võib tõusta peagi oma tööandja kõrvale Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS

Sel nädalavahetusel kodukamaral kihutav Toyota rallipiloot Jari-Matti Latvala võib selle nädalavahetuse lõpuks oma tiimibossi Tommi Mäkineniga ühele pulgale tõusta – Mäkinen on Soome rallil võitnud neli korda, Latvalal on kaukas kolm võitu.

«Monte Carlo ralli kõrval tahavad just Soomes kõik võita, eriti soomlased. See on positiivne pinge. Minu eesmärgis pole kahtlust - võit,» tunnistas MM-sarja üldarvestuses Tänaku ees neljapunktilist edu hoidev Latvala sarja koduleheküljele.

Siiski sõnas Toyota esipiloot, et soomlastel koduteedel eeliseid pole. «Väga paljud katsed on kasutusel igal aastal ja teised sõitjad on kogunud juba ohtralt kogemusi. Ootan suurt võitlust!»

Mäkinen ise arvab, et soomlased on konkurentidega võrreldes enesekindlamad. Latvala kõrval sõidavad Toyotas ka Juho Hänninen ja Esapekka Lappi. «Kui sõitjad tunnevad end enesekindlalt, olen seda ka mina,» kinnitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles