Valga täiendab jõuliselt ridu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Peterson
Robert Peterson Foto: Erakogu

Läti-Eesti ühine korvpallimeeskond Valga sõlmis lepingu varemgi klubis mänginud 27-aastase Robert Petersoniga. Eelmisel hooajal viskas 192-sentimeetrine Petersoni keskmiselt 2,1 punkti ning 1,6 lauapalli 26 mängu peale. Läti liigas näitas Peterson suurepärast viskekätt, tabades 63,6% kahepunktivisetest.

«Robert on väljakul tõeline võitlejahing. Ta on tõestanud, et on väärtuslik meeskonnamängija ning väga hea tööeetikaga. Seepärast soovisingi teda näha meie meeskonnas mängimas,» sõnas meeskonna peatreener Kristaps Zeids.

Varasemalt on Robert Peterson mänginud seitse hooaega Valga-Valka/Maks&Mooritsa meeskonnas. Aastatel 2014-2016 mängis ta Rakvere Tarvase ridades.

«Olen valmis oma kaheksandaks hooajaks selles klubis. Usun, et järgmine hooaeg on kindlasti väga huvitav. Meeskonnal on noor peatreener ning tiimil uus hingamine uute noorte mängijate tõttu,» sõnas Robert Peterson.

Mitmed uued näod

Valga-Valka on sõlminud lepingu ka varasemalt Läti Ülikooli meeskonna ridades mänginud 21-aastase tagamängija Edgars Lasenbergsiga (190 cm, 80 kg), kes viskas mullu Läti meistriliigas keskmiselt 11,5 punkti ja andis 3 resultatiivset söötu.

Tiim värbas oma ridadesse ka 22-aastase Lätist pärit jõulise ääremängija Elvijs Miculise (200 cm, 89 kg), kes oli läinud hooajal üks parimaid mängijaid Läti teises liigas, visates 11,2 punkti ning võttes 6,1 lauapalli. Lisaks lätlastele sõlmiti leping 21-aastase Leedu tagamehe Ernestas Bružasega (183 cm, 78 kg), kes mängis läinud hooajal Leedu teises liigas, visates 10,2 punkti ning andes 4,2 resultatiivset söötu.

Valga meeskond alustab treeninghooaega 1. augustist. Treeningutest võtavad osa kõik lepingu sõlminud mängijad, mõned noored korvpallurid Valka korvpalliakadeemiast ning lisaks on testimisel ka mõned Läti ja Eesti mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles