Eesti koondis kohtub laupäeval kodusaalis eksootilise vastasega

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis peab näitama oma parimat mängu, et Iisraeli ja Suurbritanniat võita.
Eesti korvpallikoondis peab näitama oma parimat mängu, et Iisraeli ja Suurbritanniat võita. Foto: Mihkel Maripuu

2019. aasta MM-i lisavalikturniiriks valmistuv Eesti korvpallikoondis kohtub laupäeval Saku Suurhallis kell 15.30 Indoneesiaga. Mäng on publiku jaoks kinnine.

Indoneesia koondis osales talvel Aasia meistrivõistluste kvalifikatsiooniturniiril (SEABA) Manilas (üks kolmest kvalifikatsiooniturniirist), mille kaudu toimus kvalifitseerumine augustis Liibanonis peetavale Aasia tšempionaadile (8.-20. august).

Manilas lõpetas Indoneesia Filipiinide järel teisel kohal ning Tai, Malaisia, Singapuri, Myanmari ja Vietnami ees, teenides vaid ühe, kuid see eest kindla kaotuse Filipiinidelt. Sellest finaalturniirile pääsemiseks siiski ei piisanud. Aasia meistrivõistlustel osalevad ka näiteks Austraalia, Uus-Meremaa, Kasahstan.

Indoneesia ei ole kunagi jõudnud OMile ega MMile. Küll aga on jõutud sel sajandil neljal korral Aasia tšempionaadile. Parim koht seal läbi aegade on olnud neljas (1967. aastal).

Valikturniiri avamängus kohtub Eesti 5. augustil võõrsil Makedooniaga. 9. augustil võõrustatakse Tallinnas Kosovot, 16. augustil Makedooniat ning 19. augustil mängitakse Kosovoga võõrsil. Edasi pääseb alagrupi kaks paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles