Korjus annab hoolimata «harjumisaastast» endast maksimumi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus.
Kevin Korjus. Foto: Erakogu

Kuigi Tech 1 tiim pole sel nädalavahetusel vormel-Renault Eurocup 3.5 sarja alustavale Eesti noorele vormelipiloodile Kevin Korjusele liigseid ootusi peale pannud, kavatseb eestlane anda endast maksimumi.



Eestlase tänavuse tiimi Tech 1 boss Simon Abadie on avaldanud, et noorte ehk Korjuse ja Arthur Pici palkamine oli eelkõige panus tulevikku.

Tänavu sõidetakse viimast korda praeguse mudeliga ning Korjusele ja Picile antakse vähemalt esimestel etappidel aega kiirust koguda.

Hooajaeelsetel testimistel stabiilselt esikümneaegu näidanud Korjus aga ei kavatse hoolimata väikestest ootustest end lõdvaks lasta ja kavatseb maksimaalselt pingutada.

«Annan endast ikka parima. Ma ei saa nii mõelda, et see on mul harjutamisaasta,» arvas Korjus. «Tahaksin regulaarselt esimese kümne seas olla, kuid hooaja lõpus kohti parandada.»
Märkida tasub, et tänavune masin on eelmise sarja omast palju kiirem – keskmiselt ringi peale lausa 15 sekundit.

Korjuse hooaja ettevalmistusele andis pisikese hoobi jaanuaris põetud hingamisteede viirushaigus, mille tõttu läbis ta antibiootikumikuuri. Sõitja sõnul saab nädalavahetusel aimu, kui sügava jälje viirus jättis.

«Võib-olla jättis jälje, aga ei usu, et midagi tõsist. Eks esimesel etapil näeb,» arvas Korjus.

Esimene osavõistlus peetakse Hispaanias Aragoni ringrajal, laupäeval sõidetakse esimene, pühapäeval teine sõit. Võistlusstartide eel on kavas ajasõit ja reedel kaks vabatreeningut. Korjuse sõnul on rada suhteliselt aeglane ja seega on koht kvalifikatsioonis väga oluline.

«90 protsenti sõltub kvalifikatsioonist ja esimesest ­kahest ringist,» märkis Korjus.

Aragoni ringrajal alustab sel nädalavahetusel hooaega ka vormel-Renault Eurocup 2.0 sarjas sõitev Karl Oscar Liiv, keda Postimehel eile tabada ei õnnestunud.

Vormel-Renault 3.5 sarja kalender:

•    16.–17. aprill – Hispaania, Aragon

•    30. aprill – 1. mai – Belgia, Spa

•    14.–15. mai – Itaalia, Monza

•    29. mai – Monaco

•    18.–19. juuni – Saksamaa, Nürburgring

•    2.–3. juuli – Ungari, Hungaroring

•    20.–21. august – Suurbritannia, Silverstone

•    17.–18. september – Prantsusmaa, Paul Ricard

•    8.–9. oktoober – Hispaania, Kataloonia

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles