POSTIMEES JYVÄSKYLÄS Kogemata 32 aastaks kaardilugejaks sattunud rallilegend saadeti väärikalt pensionile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kennard
John Kennard Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kolmapäevane päev möödus 67. Soome rallil tseremooniate tähe all. Otsa tegi lahti Hyundai meeskond, kes saatis pensionile 58-aastase John Kennardi – Hayden Paddoni pikaaegse kaardilugeja, kes sattus ralliauto kõrvalistmele täiesti juhuslikult.

Kennard tegi oma debüüdi kaardilugejana kohe MM-rallil – 1985. aastal Soomes. «Ma olin Euroopas abiks ühel sõbral, kes oli tulnud oma ralliautoga siia võistlema. Olime parajasti Tšehhoslovakkias, kui tema kaardilugeja jäi haigeks ja ütles, et ei taha Soome rallil sõita ja läheb parem tagasi koju Uus-Meremaale,» meenutab Kennard toonast aega. 

Nõnda ulatas sõber, nimeks tal Brent Rawstron, Kennardile legendivihiku. «Sa oled ralliautot juhtinud, samahästi võib sinust saada kaardilugeja!» oli tema sõnum.

John Kennard
John Kennard Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Nõnda Kennardi kaardilugejakarjäär alguse saigi – laenatud võistluskombinesooniga ja Toyota Starleti kõrvalistmel. «Piloot oli veel nii lahke ja usaldas mind nõnda, et laenas mulle masinat – kaks nädalat enne MM-rallit võtsin ma sellega Mänttä rallil klassivõidu!»

MM-debüüt lõppes Kennardile 44. kohaga. Vaid korra 32-aastase karjääri jooksul sai ta maitsta MM-etapi üldvõidu rõõmu: mullu võideti koos Paddoniga Argentiina ralli. Algselt pidanuks tänavune Soome võistlus jääma Kennardile viimaseks tippkonkurentsis, ent hooaja varasemas faasis mehe saadud puusavigastuse tõttu tegi Hyundai meeskond vangerduse ära varem ning Paddoni kõrval võttis juba Portugalis koha sisse Sebastian Marshall.

Peo sai Kennard aga sellegi poolest – kingituseks üks vana Starlet ning needsamad võistlustunked, mida mees 22 aastat tagasi Soomes kandis – vale nimesilt rinnus ja puha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles