POSTIMEES JYVÄSKYLÄS Soomes murtakse täna MM-sarja rekord

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miikka Anttila
Miikka Anttila Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kolmapäevane päev möödus 67. Soome rallil tseremooniate tähe all. Toyota tiimis oli nimelt vaja tähistada uue maailmarekordi sündi – kui ekipaaž numbriga 10 ikka kenasti tänaõhtusele Harju publikukatsele stardib, on selgunud MM-sarja ajaloo uus kõige staažikam kaardilugeja.

Denis Giraudet tegi oma debüüdi autoralli maailmameistrivõistlustel 1981. aastal, ent meest kohtas 61-aastasena MM-etapil kaarti lugemas veel tänavu Korsikalgi – see oli prantslase karjääri 188. MM-start, mis tähistas vastavasisulist rekordit. Ükski teine navigaator polnud varem nõnda teenekas WRC-rallide väisaja olnud. Vaid kolm kuud hiljem on mehe rekord aga murtud!

Soome ralli on nimelt 189. MM-start Miikka Anttilale, juba 2003. aastast Jari-Matti Latvala kõrval istunud Soome kaardilugejale.

«Kui alustasime, olin ma veel 17-aastane poiss. Ma pean Miikkat tänama, sest ta pidi palju kannatama, kui ma nooruses liiga uljas olin. Ta nägi mind kasvamas ja ma muidugi ei tea, kas ma päris täiskasvanuks olen saanud, aga loodetavasti tema kõrval veidi küpsenud küll,» rääkis 32-aastane Latvala oma tosin aastat vanema sõbra kohta. « Tänavune Soome ralli on minu 177. MM-start ja neist 175 on olnud koos Miikkaga. Tema on nüüd kaardilugejate arvestuses esimene, mina sõitjate omas alles kolmas – Petter Solberg (188) ja Carlos Sainz (196) on veel eespool, nii et ma pean veel vaeva nägema. Aga kogu selle aja jooksul oleme me Miikkaga vist ainult kaks korda vaielnud. Koos oleme me võitnud nii võistkondlikke MM-tiitleid kui rallisid, aga üks unistus on meil veelt täitmata (individuaalsed tiitlid) , nii et ma arvan, et meie ühine tee pole veel lõppenud,» lisas Latvala.

Anttila sai ka omalt poolt pilooti tänada – seda Latvala 2012. aastal saadud rangluumurru eest. «Jari-Matti õppis Argentiina ralli eel suusatama ja sattus õnnetusse, mistõttu me ei saanud võistlusel osaleda. Nüüd võib öelda, et õnnelik õnnetus – muidu oleks 189. ralli olnud Poolas, mitte nüüd kodumaal Soomes,» muheles kaardilugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles