POSTIMEES JYVÄSKYLÄS Ott Tänak testikatse kolmandast kohast: sain auto väheke paremaks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: @World/M-Sport

Eesti parim rallimees Ott Tänak tuleb Soome rallile vastu värskelt ja puhanult – pärast Poola etappi tõmbas mees juhtme seinast ja kaks nädalat MM-karusellile ei mõelnud. «Kodus natukene Georgi (Gross – toim) aitasime edasi,» selgitas Tänak, et päris rallivabalt ta aega ei veetnud. «Aga seejärel ehitasime sauna.»

Nüüd on Tänak tagasi igapäevatöö lainel. Poolas näidatud kiirus Soome teedel midagi ei maksa – kuigi mõlemad on kiired kruusarallid, siis lõpuks on nii teepõhi kui rajaprofiil hoopis teistsugused. «See on ikka kardinaalselt erinev. Okei, auto on sarnane, aga balanss ja vedrustus on ikkagi suhtkoht erinevad. Poolast väga midagi üle tuua ei õnnestunud,» selgitab Tänak.

Hommikusel testikatsel sai saarlane kirja kolmanda aja, ent pärast esimest kolme kohustuslikku läbimist hoidis meie mees alles kümnendat kohta. Parim tulemus tuli neljandal läbimisel, kui Tänak oli käinud teenindusalas seadete kallal nokitsemas. «Hetkel on parim võimalikest valikutest. Ei saa öelda, et auto hommikul ei töötanud, aga ta polnud päris see, mida ootasin. Sain väheke paremaks, aga eks näis, mida ralli toob.»

Soome ralli algab täna õhtul 19.00 peetava Harju publikukatsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles