Ogier: Märtini rekord jääb püsima. Östberg: lähen seda üle lööma

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu läbiti Ouninpohja kiiruskatset tagurpidises suunas - pildil Ott Tänak ja Raigo Mõlder kuulsat trampliini ületamas.
Mullu läbiti Ouninpohja kiiruskatset tagurpidises suunas - pildil Ott Tänak ja Raigo Mõlder kuulsat trampliini ületamas. Foto: Roni Rekomaa/AFP/Scanpix

On kolme tüüpi eestlasi: need, kes seostavad Soomet tööga, need, kellele tähistab see reisi IKEAsse või Linnanmäele, ja siis on veel rallifännid. Viimastele tähendab Soome Markko Märtini võitu 2003. aastal, Jyvaskylät, täpsemalt Ouninpohja kiiruskatset ja selle kuulsat kollase maja hüpet.

Autoralli MM-sarjas on mitmeid trampliine, mis läbi aastate saanud külge sildi «legendaarne». Portugalis on selleks Fafe kiiruskatse lõpetav hüpe, kuhu kogunevad iga aasta kümned tuhanded pealtvaatajad, Rootsis lummab fänne legendaarse šotlase Colin McRae järgi nime saanud Colin’s Crest, aga eestlaste jaoks on läbi aastate olnud kõige südamelähedasem Soome ralli pikima, Ouninpohja katse algul paiknev kollase maja hüpe. Sealjuures on sealse õhulennu pikkuserekord Eesti rallimehe käes: 2003 alles kolmanda mitteskandinaavlasena Soome ralli võitnud Märtin tuiskas teel esikohale üle legendaarse trampliini nõnda lennukalt, et maandus alles 57 meetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles