Järelvaadatav: Trans valmistas üldliider Florale omajagu peavalu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 21. voorus sai raske võidu tabeliliider Tallinna FC Flora, kes alistas tänu Zakaria Beglarišvili 36. mänguminuti täpsele penaltile koduväljakul kogu hooaja jooksul head mängu näidanud ning vaid suurele nelikule alla vanduma pidanud Narva Transi. Postimehe ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

Liigatabelis jätkab Flora seni kaotuseta, kui on kogunud 17 võitu ja neli viiki ning hoiab 55 punktiga liidripositsiooni, edestades teisel kohal paiknevat Tallinna FC Levadiat seitsme silmaga. Trans on ühe vähempeetud mängu juures 25 punktiga viiendal real.

Mängu eel

Flora on küll võitnud Transi vastu viimased seitse liigamängu, ent korra olid piirilinlased Tallinnas liidritelt punktide röövimisele juba lähedal. Aprillis peetud liigamängu läks Flora 2:0 juhtima, ent Dmitri Kovbi tabamused seadsid jalule viigi. Florale tõid võidu alles noorte Mark Anders Lepiku ja Markus Poomi tabamused üleminutitel. Mais võitis Flora Narvas juba veidi kindlamalt 2:0

Kindlasti mäletab Flora siiski endiselt tunamullust aastat, kui Trans võitis mõlemad omavahelised Tallinnas peetud mängud. Ka sel hooajal on tippudele kõvasti hambaid näidatud ja röövitud kolm punkti Nõmme Kaljult. Hea hooaja alguse järel on Transil aga viimasest seitsmest liigamängust kirjas vaid üks võit. Tabelis ollakse 25 punktiga jätkuvalt viiendad, ent Sillamäe Kalev on hiilinud vaid kolme punkti kaugusele. Tõsi, sillamäelastel on ka kaks mängu narvalastest rohkem peetud.

Kas Flora käristab vahet?

Eelmises voorus jäi Flora Tartus kiirelt kümnekesi, kui punase kaardi sai kapten Brent Lepistu. Vähemuses mindi 3:0 juhtima, lasti tartlastel siis kaks väravat tagasi lüüa, ent pääseti siiski võiduga. Sama hästi ei läinud eile lähimal konkurendil Levadial, kes kaotas võõrsil 0:1 Viljandi Tulevikule ja andis Florale võimaluse edu tabelitipus juba seitsmele punktile rebida.

Kes lööb väravaid?

Flora ridades on tänavu igal rindel hiilanud Zakaria Beglarišvili, kelle kontos on juba 10 väravat ja 13 väravasöötu. Hoogu kruvib ka Rauno Sappinen, kes on löönud juba 13 väravat. Viimases neljas liigamängus, kus Sappinen on kaasa teinud, on ta alati ka jala valgeks saanud, lüües nelja kohtumisega kokku seitse väravat.

Transil on aga vastu panna peaaegu sama tubli ründeduo. Kovb on saanud vigastuste tõttu Narva meeskonda aidata küll vaid kümnes mängus, ent on skoorinud üheksa korda. Tema puudumisel võttis esiründaja rolli üle Ilja Ferapontov, kelle arvele on kogunenud viis tabamust. Kumb paar täna peale jääb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles