POSTIMEES JYVÄSKYLÄS WRC2 punktikohta hoidev Jeets peab juba plaani järgmise aasta Soome ralliks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Jeets ühel Soome ralli ohtratest hüpetest.
Raul Jeets ühel Soome ralli ohtratest hüpetest. Foto: Ivo Kivistik/Red Bull Content Pool

Raul Jeetsi esimene Soome ralli võistluspäev on edukalt seljataga. Koos Kuldar Sikuga hoitakse WRC2 arvestuses hetkel viimast, 10. kohta, aga erinevalt mitmest kolleegist on püsitud teel. «Karjääri kõige pikem rallipäev on siis selja taga,» ütles Jeets Jyväskyläs asuvas rallipargis oma Škoda Fabiast välja astudes.

14 WRC2 sarjas startinud piloodist jõudis reedese võistluspäeva õhtusse kümme. Jeets ja Sikk hoidsid külma pead ning liigseid riske ei võtnud. «Meie jaoks oli hommikul esimest korda nende teede peal sõita äärmiselt keeruline. Kõik kohad tundusid kahtlased, ma ei usaldanud üldse legendi ja oli tükk tegemist, et õige rütm leida,» rääkis Jeets, kes sõidab karjääri teist MM-rallit ja on varem Soome katseid näinud vaid pealtvaatajana. «Aga teisel läbimisel võtsime end veidi paremini kokku ja vahed meie klassi sõitjatega kahanesid peaaegu olematuks. Kaks katset läksid väga hästi, aga pikal katsel jäime vihma kätte ja ühes šikaanis jäi heinapall nii jalgu, et sõitsime sinna otsa, jäime korraks kinni, sinna kadus rütm ja saime suurema kaotuse. Aga ma arvan, et üldiselt võib päevaga rahule jääda.»

Pärast 13 kiiruskatset kaotab Jeets oma klassi liidrile Jari Huttunenile 4.19,1. Lähim konkurent Simone Tempestini edestab eestlast minutiga. «Eks me sõidame oma rütmis ja viimast välja ei pane. Meil ei ole eesmärk saada viiendat või neljandat kohta, vaid pigem see ralli targalt lõpuni sõita ja aru saada, kuidas siin kiiresti sõita saab. Tänase põhjal võin öelda, et need teadmised on olemas, aga esimesel korral ei ole mõistlik neid riske võtta,» rõhutab Jeets, et esimest korda Soome rallil võistelda on keeruline kellele iganes.

Küll on Eesti rallimees aru saanud, miks kolleegid üle maailma siinseid kiiruskatseid nõnda hindavad: «Meil endal on väga lahe ja tunneme ennast hästi.» Olgu kogenematusest tingitud ajakadu milline tahes, mingit ahastus autos ei teki. «Me teame, kuhu me aega kaotame, kuidas saaks paremini ja kuidas siia teist korda tulles paremini legendi teha.»

Oot-oot! Kas Jeets on tõesti juba Soome teedesse nõnda armunud, et keset tänavust rallit plaanib juba siia naasta? «No ütleme nii, et see tänane Lankamaa katse, mida sõideti ainult üks kord ja mis oli ikka tõeline väljakutse – seal ma tundsin pärast katset kohe, et kui on vähegi võimalik, siis seda katset tahan ma küll veel elus vähemalt üks kord sõita,» kisuvad piloodi suunurgad sellele mõeldes vägisi ülespoole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles