Eesti parim jalgpallikohtunik teenis huvitava määramise

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallikohtunik Kristo Tohver.
Jalgpallikohtunik Kristo Tohver. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti juhtiv jalgpallikohtunik Kristo Tohver teenindab neljapäeval Euroopa liiga kolmanda eelringi kohtumist Luksemburgi klubi CS Fola Esch ja Rootsi klubi Östersunds FK vahel.

Seni eurosarjas mitte kunagi mitte ühestki vastasest jagu saanud Fola Esch on tänavu alistanud juba kaks vastast. Esmalt saadi 3:2 (kodus 2:1, võõrsl 1:1) jagu Orhei Milsamist (Moldova) ja seejärel 4:2 (kodus 4:1, võõrsil 0:1) Bakuu Interist (Aserbaidžaan).

Võimalused kolmandastki ringist edasi minna pole sugugi halvad, sest Östersundile kaotati võõrsil 0:1 ehk kordusmatši alustatakse täposelt samast seisust nagu teises ringis Bakuu Interiga.

Kui Fola Esch peaks edasi pääsema, oleks tegu Luksemburgi klubijalgpalli jaoks ajaloolise saavutusega, sest kolme vastast pole ühe eurohooaja jooksul seni ükski hertsogiriigi klubi suutnud üle mängida.

Kahega on enne Fola Eschi tänavust vägitükki hakkama saanud FC Differdange 03 2011. ja 2013. aastal Euroopa liigas (2011 oli alistatute seas ka FC Levadia) ning F91 Dudelange 2012. aastal Meistrite liigas.

Tohverile on see peakohtunikuna teine eurosarjamäng sel hooajal - Meistrite liiga teises eelringis vilistas ta matši Rijeka (Horvaatia) ja The New Saints (Wales) vahel.

Tohveri assistendid neljapäeval on Sten Klaasen ja Silver Kõiv ning neljas kohtunik Juri Frischer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles