U18 korvpallikoondis jätkas kodust EMi kindlalt, põhimehe jätkamine küsitav

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 korvpallikoondise kapten Matthias Tass eilses mängus Šveitsi vastu.
Eesti U18 korvpallikoondise kapten Matthias Tass eilses mängus Šveitsi vastu. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti U18 korvpallikoondis jätkas kodust B-divisjoni EM-finaalturniiri võidukalt, kui alistas teises mängus kindlalt 82:50 Taani eakaaslased.

Eesti võitis avaveerandi 24:14, juhtis poolajaks 44:24, kolmanda veerandi lõpuks 62:39 ja lõpuvile kõlades 82:50. Eesti domineeris täielikult lauas (45:27) ja korvisöötude kategoorias (22:10).

Sinisärkide parimana kogus meeskonna kapten Matthias Tass 14 punkti, seitse lauapalli ja neli tulemuslikku söötu, Robin Kivi lisas samuti 14 silma, Kristian Kullamäe 11, Erki Kuhi kümme, Sten Saaremäel üheksa, Henri Drell ja Hendrik Eelmäe kaheksa ning Arthur Herman Entsik neli punkti.

Lisaks Eestile jätkab kahe mängu järel meie grupis kaotuseta ka Belgia. Üks võit on kirjas Šveitsil ja Taanil ning võiduta on Makedoonia ja Iirimaa.

Täna võitis grupi keskses mängus Belgia Makedooniat 85:65. Šveits sai 72:56 jagu Iirimaast. 

Võitu jäi varjutama põhiviisikumehe Kaspar Treieri vigastus soojendusel, kes surus palli korvi, kuid tegi maandudes viga hüppeliigesele. «Ei oska veel lõplikku hinnangut anda, tuleb õhtul jalga jälgida,» sõnas koondise füsioterapeut Liis Toomsalu mängujärgselt. «Vaatame, kui Kaspar esimesest šokist toibub. Kui paistetus alla ei lähe, on tema osalemine järgmistes mängudes kahtlane.»

Homme kohtub Eesti võimalikus alagrupi esikohamängus kell 18.15 Belgiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles