Ferrarid said kaksikvõidu, Hamilton andis kolmanda koha Bottasele (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari GP.
Ungari GP. Foto: James Moy Photography/PA Images/ScanPix

Vormel-1 sarja tänavuse hooaja 11. etapi Ungaris Hungaroringil võitis MM-sarja liider Sebastian Vettel, kes edestab nüüd lähimat jälitajat, täna neljanda koha saanud Lewis Hamiltoni 14 punktiga. Teine oli Ungaris Vetteli meeskonnakaaslane Kimi Räikkönen. Hamilton loovutas seejuures viimases kurvis kolmanda koha meeskonnakaaslasele Valtteri Bottasele, kes oli Hamiltoni enne mööda lasknud, et britt saaks Ferrarisid püüda. Viienda koha sai Max Verstappen (Red Bull), seejuures pidi Verstappen boksis ära kandma kümnesekundilise seisa-sõida karistuse, kuna rammis avaringil teises kurvis meeskonnakaaslast Daniel Ricciardot ja austraallane pidi selle tagajärjel katkestama.

Enne võistlust:

«Võidusõidus pole meil midagi peale hakata. Me ei suuda sama kiirel või endast kiiremal autol sabas püsida, veel vähem mööduda. Hea, kui poodiumile jõuan – kui konkurentidel midagi ei juhtu, on see parim võimalik tulemus,» oli Hamilton kvalifikatsiooni järel otsekohene.

Kuigi britt on võitnud Ungaris kümnest etapist viis, ei loe see tänavu tema sõnul midagi, sest Ferrarid on sel rajal lihtsalt kiiremad ja Hungaroring on möödasõiduvõimaluste nappuse poolest kurikuulus. Vettel sõitis ajasõidus välja rajarekordi, Bottas kaotas talle 0,254 ja otsustaval kiirel ringil väikese vea teinud Hamilton 0,431 sekundiga.

Kui tänavune MM-sari on täpselt poole peal ehk 20 etapist on sõidetud kümme, on Vettelil liidrina 177 ja eelmisel etapil Suurbritannias võidutsenud Hamiltonil 176 punkti. Tiitlist võib veel unistada ka 154 punktiga kolmandal kohal olev Bottas, neljandal tabelireal olev Daniel Ricciardo (Red Bull) jääb aga Vettelist maha juba 60 punktiga. Viies on 98 punktiga Räikkönen.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles