Video: vormelisarja tiitlisoosik sõimas konkurentidel näo täis

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kvalifikatsioonis tehtud sõiduviga rikkus Sebastien Buemi võistluse.
Kvalifikatsioonis tehtud sõiduviga rikkus Sebastien Buemi võistluse. Foto: Tom Boland/AP/Scanpix

Kanadas Montrealis peetakse sel nädalavahetusel vormel-E ehk elektrivormelite sarja kolmanda hooaja viimane, otsustav etapp. Suursoosikuna Kanadasse tulnud tiitlikaitsja Sebastien Buemi on ennast ise raskesse olukorda pannud ning pärast avasõidus toimunud nägelemist Daniel Abtiga ei pidanud šveitslasel närv vastu.

Kvalifikatsioonis sõiduvea tõttu auto lõhkunud ja stardirivi lõpust neljandaks tõusnud Buemi punktid tühistati, sest tema auto osutus alakaaluliseks. Enne jõudis Buemi aga verbaalselt tümitada Abti, kellega ta kokku põrkas. Juba sõidu ajal näitas Buemi Abtile rusikat, uskudes, et sakslane takistas teda kindla eesmärgiga – aidata meeskonnakaaslasel ja Buemi suurimal rivaalil Lucas di Grassil võita.

«Meile näidati kollaseid lippe, mille peale tulin tavalisel kombel boksi. Buemi sõitis mulle peaaegu otsa ja kukkus siis kätega vehkima. Pärast sõitu tuli ja hakkas ta jälle karjuma. Küllap oli lihtsalt endas pettunud,» selgitas Abt väljaandele Autosport oma vaatenurka.

Buemi kurtis, et nii Abt kui ka Robin Frijns sõitsid avaringil liiga agressiivselt. «Ütlesin neile, et meil käib siin võitlus MM-tiitlile, võtku rahulikumalt. Milleks kohe teises kurvis avarii tekitada ja sõit lõpetada?»

Sarnaselt Abtile ei mõistnud ka Frijns, miks Buemi pahandama hakkas. «Olin temast avakurvis mööda saanud, kui ta teises kurvis uuesti möödus. Lasin rattad blokki ja sain tänu sellele temast ette, kuid andsin paar ringi hiljem koha tagasi, kui ta mulle uuesti järele jõudis. Ei tea, mida ta halab. Mul oli valida ja valisin võimaluse talle mitte otsa sõita. Vahel on tema käitumine lihtsalt naeruväärne,» arvas Frijns.

Vormel-E sarja otsustav sõit peetakse Eesti aja järgi täna õhtul, enne viimast sõitu edestab di Grassi MM-tabelis Buemit 18 punktiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles