Eesti parimad 3x3 korvpallurid Vabaduse väljakult otse Lausanne’i tippturniirile

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprite 3x3 Tallinn Open 2017 tänavakorvpalliturniiri ja EMV finaal Vabaduse väljakul.
Sprite 3x3 Tallinn Open 2017 tänavakorvpalliturniiri ja EMV finaal Vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu

Seda, et Eesti tänavakorvpallurid on maailma mõistes üsna kõval tasemel, spordisõbrad juba teavad. See sai kinnitust ka nädalavahetusel, kui Paide Spordikeskuse meeskond võitis Maarjamaa kõige kõrgetasemelisema tänavakorvpalli klubiturniiri Tallinn Openi. Postimees palus aastaid Eesti tänavakorvpalli juhtinud Reigo Kimmelil selgitada, mis tasemel turniiriga täpsemalt tegu oli ning milline on tänavakorvpalli turniiride hierarhia üldisemalt. 

Nagu öeldud, oli nädalavahetusel Tallinna Vabaduse väljakul peetud turniir Eestis peetavatest kõige kõrgetasemelisem. Et sinna eliitsarjas üldse peale saada, tuli võita või finaali pääseda – sõltuvalt turniirist – ühel kaheksast Eestis peetud eeletapist. «Eelnevalt korraldasime põhietappe ja boonusetappe. Põhietapilt pääsesid Tallinna finalistid, boonusetapilt vaid võitjad,» selgitas Kimmel.

Teisisõnu oli Tallinn Open Eesti võistlussarja finaalvõistlus, mille peaauhind oli pääs Šveitsis toimuvale World Touri etapile. World Tour ongi klubitänavakorvpalli kuninglik võistlussari ning selle trooniks on hooaja finaaletapp, mis tänavu peetakse Pekingis. Sinna pääsemiseks tuleb aga üks kaheksast World Touri etapist ära võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles