Juubelietapil võidutsenud Vettel tõusis legendaarse Sennaga samale pulgale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel Ungari GP võidukarikaga.
Sebastian Vettel Ungari GP võidukarikaga. Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Scanpix

Vormel-1 sarja Ungari etapi võitis MM-sarja üldliider Sebastian Vettel, kes jõudis seeläbi ühes arvestuses samale pulgale legendaarse Ayrton Sennaga. Ühtlasi oli tegu Vetteli 50. võidusõiduga Ferrari värvides.

Nii sakslane kui ka brasiillane on võitnud parimalt stardikohalt startides 29 etappi. Rekord on selles arvestuses 40 võiduga Michael Schumacheri nimel, Lewis Hamilton on võiduks pööranud 36 parimat stardikohta.

MM-sarja üldtabelis on Vettelil nüüd 202 punkti, Hamilton on 188 punktiga teine ja täna kolmandana lõpetanud Valtteri Bottas 172 punktiga kolmas. Neljas on 117 punktiga Daniel Ricciardo, Räikkönen jääb austraallasest maha vaid ühe punktiga.

Tõrkuva roolissüteemiga hädas olnud Vettel sõnas David Coulthardile antud poodiumiintervjuus, et kolm-neli ringi pärast turvaautot olid järsku käed-jalad tööd täis. «Rool kiskus vasakule, vahepeal sain paar ringi täiega sõita, aga pidin kogu aeg keskendunud olema. Šikaani järel näitas üks mees igal ringil püstist pöialt – vinge värk! 14-punktiline edu on hea, alati võiks hullem olla. Paar päeva tahaks nüüd ikka puhata, aga siis läheb töö edasi,» lubas sakslane.

Räikkönen avaldas kahetsust, et ei suutnud toetajatele võitu pakkuda. «Auto oli hea, aga eile tegin kvalifikatsioonis vea, mis maksis parima stardikoha. Polnud just ideaalne võistlus, sest ikka tahaks võita, aga teinegi koht on tore. Kuniks tiimikaaslane võidab, on hea,» sõnas soomlane.

Bottas kiitis tiimikaaslast Hamiltoni, kes talle lõpus kolmanda koha tagasi andis. «Lõpus muutusin veidi murelikuks, sest vahe kasvas. Olin ise mahajääjatest möödumisega hädas. Kahju, et me ei suutnud kõrgemal lõpetada, aga siin Soome lippude keskel oli väga vahva võistelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles