Tänak võttis miinimumprogrammist maksimumi, Lappile esimene võit

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult: Kaardilugeja Janne Ferm ja Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen koos Esapekka Lappiga Soome ralli võitu tähistamas.
Vasakult: Kaardilugeja Janne Ferm ja Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen koos Esapekka Lappiga Soome ralli võitu tähistamas. Foto: LEHTIKUVA/REUTERS/Scanpix

Pärast reedest sõiduviga Soome MM-rallil võidukonkurentsist esikümne lõppu langenud Ott Tänak päästis viimase kahe rallipäevaga, mis päästa andis – koos kaardilugeja Martin Järveojaga kerkiti lõpuks seitsmendaks ja teeniti esikoht ralli lõpetanud punktikatselt.

Tänaku ja Järveoja laupäeva ja pühapäeva saab kokku võtta kui targa kihutamise. Kui kivi tabamine ja rehvi lõhkumine kukutas mehed reedel esikohalt 13., siis õhtuks olid eestlased kerkinud juba üheksandale positsioonile. Eespool terendas püütavas kauguses veel vaid Citroen C3 WRC taltsutamisega püstihädas olnud mullune Soome ralli võitja Kris Meeke. Tänak sai põhjaiirlasest mööda laupäevase viimase katsega – kuigi ta oleks seda suutnud ka oma sõidukiirusega, tegi Meeke surve all sõiduvea, purustas rehvi ja langes peaaegu minutiga meie mehe selja taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles