2.31 pikk Gheorghe Muresan - jonnakas, ent sõbralik hiiglane

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheoghe Muresan.
Gheoghe Muresan. Foto: GEORG KÕRRE/PM/Scanpix Baltics

231 cm pikkune Gheorghe Muresan (46) on Wikipedia andmeil praegu Euroopa Liidu riikide pikim inimene. Loo jaoks ei tahtnud mees aga poseerides (seistes) pilti teha, öeldes, et ta meedia jaoks fotosessioone ei tee. Ka ei meeldi talle rääkida mõningatest isiklikest asjadest, peale pikkuse ka suurest jalanumbrist. Palub viisakalt vabandust ja tundub, et natuke naudib ka ajakirjaniku kiusamist. Samas viskab meelsasti nalja ja ütleb enesekindlalt, et korvpalli on hea mängida, kui enamjaolt võidad. Nagu tema.

Muresan mängis maailma tugevaimas korvpalliliigas Michael Jordani valitsemisajal. Korvi all tuli tal madistada Shaquille O’Neali, David Robinsoni, Hakeem Olajuwoni jt suurte ja võimsate meestega. Ta ütleb, et kõige rohkem tegi haiget O’Neal ja pärast mänge Los Angeles Lakersiga valutas hiiglasekasvu mehe keha veel mitu päeva.

Endine NBA korvpallur on praegu U18 B-divisjoni Euroopa meistrivõistluste turniiril Tallinnas koos Rumeenia noortekoondisega, kus muuseas mängib ka tema poeg Victor. 16-aastasel noormehel on isaga võrreldes veel kasvuruumi – praegu on tal pikkust 205 cm. Käimasoleval turniiril pole Victor palju mänguaega teeninud. Vanem poeg George (208 cm) mängib Georgetowni ülikooli korvpallimeeskonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles