Vanameister naasis kolme aasta järel Soome korvpallikoondisesse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teemu Rannikko (palliga).
Teemu Rannikko (palliga). Foto: PETRAS MALUKAS/AFP/Scanpix

Soome korvpallikoondis sai EMiks tugeva täienduse, kui meeskonnaga liitus taas 36-aastane raudvara Teemu Rannikko.

Rannikko tegi lõppenud nädalal kaasa Soome koondise treeningutel ja otsustas lõpuks naasta. «Kogu hooaja jooksul ja veel suve alguseski olin kindel, et ma ei tule tagasi rahvuskoondisesse, aga muutsin lõpuks ikkagi meelt,» selgitas Rannikko Soome korvpalliliidu lehel. «Pöördepunktiks oli Petteri Koponeni pulm juuli keskel – kas oli siis asi selles, et viibisin jälle kõigi koondisekaaslaste keskel, kuid hakkasin taas naasmisest mõtlema.»

Viimati kandis Rannikko Soome koondise särki ligi kolm aastat tagasi, 2014. aastal Bilbaos peetud MM-turniiril. Nii 2015. aastal kui ka tänavu vedas ta Joensuu Kataja meeskonna Soome meistriks. «Oluline on, et Teemu langetas otsuse ise. See tähendab, et tal jagub motivatsiooni,» kommenteeris Rannikko naasmist Soome koondise peatreener Henrik Dettmann.

Rannikko on karjääri jooksul mänginud Itaalia esiliigas Reggio Emilias, seejärel kõrgliigas Rosetos, Pesaros ja Vareses. Sloveenias on ta esindanud Ljubljana Union Olimpijat, Venemaa tippklubi BC Himkit ja Hispaania meeskonda CB Granada. Tema auhinnakapis on 2006. aasta Sloveenia meistritiitel, kaks Sloveenia karikavõitu ja Venemaa karikavõit. Soomes on Rannikko valitud viiel korral aasta mängijaks, viimati 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles