Video: põhjanaaber rammis Soome rallil MM-sarja suveräänse liidri rajalt välja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nil Solano autopära, mida Emil Lindholm müksas. Foto pärineb Korsika rallilt.
Nil Solano autopära, mida Emil Lindholm müksas. Foto pärineb Korsika rallilt. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Autorallis üldiselt sõitjad omavahel kokku ei põrka – minnakse ju täpselt selle ohu minimeerimiseks rajale eraldistardist ja piisavate vahedega. Aga «üldiselt» ei tähenda «mitte kunagi» nagu tõestasid Soome rallil kaks juunioride MM-sarjas kihutavat pilooti.

Juuresolev video näib pärinevalt ralli 15. kiiruskatselt, kuulsalt Päijälä mõõduvõtult, kus JWRC arvestust ülikindlalt juhtiv Nis Solans kaotas ohtralt aega. Samas arvestuses sõitnud Emil Lindholm soovis hispaanlasest mööduda, aga too ei andnud kuidagi teed. Nõnda otsustaski soomlane konkurenti õrnalt müksata, kuid valis selleks nõnda halva koha, et Solans kaotas auto üle juhitavuse ja äestas veidi kraavi.

Lindholmil manöövrist palju kasu ei olnud – tema jaoks lõppes Soome ralli 23. ehk üleeelviimasel kiiruskatsel rajalt väljasõiduga. Solans kerkis viimase päevaga aga JWRC arvestuses kolm kohta ja lõpetas teisena, millega on nüüdseks kindlustanud järgmiseks aastaks vähemalt neli rallit WRC2 arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles