Venelastele Londonis hümni ei mängita

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste tõkkesprindi valitsev maailmameister Sergei Šubenkov.
Meeste tõkkesprindi valitsev maailmameister Sergei Šubenkov. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Eesti kergejõustikukoondise koosseisus sõidab Londoni MMile 14 sportlast, mis jääb arvukuselt alla võistluskeelu all olevale Venemaa 19 atleedi suurusele esindusele. Tõsi, kui Eesti juhtub medali võitma, kerkib masti sinimustvalge. Ja juhtub medali karv olema kuldne, kõlab ka hümn.

Venemaa sportlased MM-tiitli puhul lippu ei näe ja hümni ei kuule. Enamgi veel – neil on keelatud ka näiteks staadionil või sportlaskülas Venemaa lipuga poseerida. Seda kõike põhjusel, et Venemaa kannab praegu seoses riikliku dopinguprogrammiga Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) võistluskeeldu.

Aga mõned Venemaa sportlased, täpsemalt 19, siiski Londonis võistlevad. Need on atleedid, kergejõustiklased, kes on suutnud tõestada IAAFile oma puutumatust Venemaa riiklikust dopinguprogrammist ja täitnud MMi valiknormi. Nende seas on ka mõlemad 2015. aastal Pekingis maailmameistriks tulnud venelased: tõkkesprinter Sergei Šubenkov ja kõrgushüppaja Maria Lasitskene (endise nimega Kutšina), kel mõlemal jäid mullused Rio de Janeiro olümpiamängud Venemaale määratud karistuse tõttu vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles