Vassiljev ja Zenjov saavad madistada kunagise vutimaailma tulevikutähe, praeguse naerualusega?

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Adu esindas 17 mängus ka USA koondist.
Freddy Adu esindas 17 mängus ka USA koondist. Foto: David Zalubowski/AP/Scanpix

Poola kõrgliiga saab võib-olla rikkamaks jalgpalluriga, kelle nimi oli selle sajandi algul kõigi huulil: Freddy Adu pidi olema uus Pele. Sama kiiresti kui mehe täht süttis, see aga ka kustus – kui tänavu Poola vutitippu tõusnud Nowy Saczi Sandecja mehe palkab, saab see ameeriklase 14. ametlikuks klubiks.

See «kui» on eelmises lauses oluline, sest nagu Guardian Poola meediat vahendades märgib, sai Adu klubilt kutse testimisele tulla vastu peatreeneri Radoslaw Mroczkowski soove.

«See on naljanumber. Ma lugesin tema testimisest meediast. Küsisin klubi spordidirektorilt, miks ta mulle midagi ei öelnud, sest see oli tema, kes saatis mulle sõnumi, et üks mängija tuleb katsetele. Kõik teadsid, kes. Marketingiosakond teadis. Klubi ametnikud teadsid. Ainult peatreener ei teadnud, kes see mängija on,» oli Mroczkowski infosulus hoidmise üle kuri. Mehe sõnul on ta kindel, et Adul pole tema võistkonnas kohta, olgu ameeriklasega kaasas käiv tasuta reklaam kui suur tahes.

Praegu 28aastane Adu sai maailmakuulsaks 2004. aastal, kui ta teenis DC Unitedilt USA jalgpalliajaloo noorima mängijana profilepingu ning noormeest võrreldi lausa jalgpallikuningas Pelega. Kui karjääri algusaastatel kuulus Adu selliste suurklubide kui Benfica ja AS Monaco ridadesse, siis särama ta täht kunagi ei löönudki. Hiljem on ameeriklane mänginud ka näiteks Soome meeskonnas KuPS, kus praegu pallib Ats Purje. Viimati mängis Adu Ameerika madalama kategooria vutiklubis Tampa Bay Rowdies, kus ta aga mulluse hooaja järel lepingupikendust ei teeninud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles