Kas Eesti Suusaliidu president kaotab ameti?

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusaliidu president Andreas Laane.
Suusaliidu president Andreas Laane. Foto: Liis Treimann

Eesti Suusaliidu liikmeklubid kogunevad neljapäeval Ülemiste hotellis toimuvale üldkogule, kus tavapäraste punktide (majandusaasta aruande kinnitamine ning ülevaade alaliidu tegevusest ja eelarvest) kõrval on päevakorras ka presidendi ja juhatuse ametist tagasi kutsumine.

Vastavad punktid lülitati üldkogu päevakorda seoses 18 Suusaliidu liikmeklubi nõudmisega. 2015. aasta juunis ametisse valitud president Andreas Laane ütles päev enne üldkogu Postimehele, et hääletuse tulemust ta ennustama ei hakka, aga loodab ratsionaalsuse ja mõistlikkuse võidule.

Andreas Laane, mida sisetunne ütleb, kas oled neljapäeva õhtul Suusaliidu president?

Otsustab liikmeklubide enamus, ma ise ennustamisega ei tegele. Põhjus presidendi vahetuseks on selgelt otsitud, seega jääb lootus, et ratsionaalsus ja mõistlikkus võidavad.

Et jätkuvad erimeelsused Suusaliidu juhtkonna ja Team Haanja vahel toovad kaasa 3. augusti usaldushääletuse, ilmnes juunikuu lõpus. Kuidas on kogu olukord mõjutanud Suusaliidu tööd?

Probleem on, et Suusaliidu juhatuse fookus on tänu sellele viimane kuu olnud vales kohas – poliitikal, mitte spordil. Ja see on kurb. Kui rääkida suhtlusest klubidega, siis see on kõigi Suusaliidu hallatavate alade (freestyle-suusatamine, kahevõistlus, suusahüpped, murdmaasuusatamine, mäesuusatamine ja lumelauasõit - toim) ja juhatuse vahel olnud oluliselt aktiivsem, sest mittemurdmaaleer küsib, miks seda kõike vaja on ja selle selgitamisele läheb oma aeg.

Selge on see, et suhtlus on nüüd tihedam, mis ehk pikas perspektiivis on isegi positiivne. Tõsi on ka see, et murdmaasuusatamise sees on kahetisi arvamusi, kui mitte rohkem. Sporditegemisele ja –arendamisele ning alaliidule hetke poliitkemplemine hetkel paraku midagi juurde ei anna.

Kas ja kuidas olete Team Haanjaga vahepealse aja jooksul suhelnud?

Mõned nädalad tagasi olime peasekretär Tõnu Seiliga Tartus suusaklubidega kohtumas, tol üritusel osalesid ka Team Haanja esindajad. Esitasime taas oma kompromissettepanekud, aga vastused olid endised. Seega edasiminekuid ei ole. Mis on kurb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles