n+1 põhjust spordijoogi asendamiseks

Sisuturundus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bossfight.co

Miks vahetada spordijook alkoholivaba õlle vastu?  

Iga vähegi teadlik spordiharrastaja teab, et tõhus trenn ja joogipudel kuuluvad kokku. Paljud kasutavad spordijooke, osad premeerivad end isegi karastava õllega. 

Kuid vähesed teavad, et on olemas kolmas alternatiiv – alkoholivaba õlu –, mis nii mõnegi omaduse poolest ületab isegi spordijooke. Vaatame lähemalt, miks tasuks senine trennijärgne taastusjook asendada alkoholivaba õllega.

Õlu sisaldab polüfenoole ja teisi kehale kasulikke aineid.

Polüfenoolide väärtus näib kasvavat koos iga järgmise uurimusega. Alkoholivaba õlu sisaldab neid suhteliselt palju, ning aitab tänu sellele jagu saada nii viirustest kui külmetusest. Viimane, nagu paljud sportlased teavad, võib kergesti tekkida, kui keha pärast pingutust maha jahtub. 

Lisaks sisaldab alkoholivaba õlu B12 vitamiini ja folaate.

Need toetavad teiste kasulike omaduste kõrval immuunsüsteemi normaalset talitlust ning vähendavad väsimust ja kurnatust.

Looduslik ja naturaalne koostis.

Põhjus, miks õllel puudub nii mõnelegi spordijoogile omane sünteetiline maitse, on looduslikud põhikoostisained: odralinnased, humalad, pärm ja vesi.

Õlu aitab asendada kaduma läinud ained.

Treenigu ajal toimuva higistamisega kaotab keha vajalikke mineraalaineid. Alkoholivabaõlu sisaldab mikroelemente ja mineraale, mis suudavad kaotatu suuremas osas taastada.

Vähem suhkrut ja kaloreid.

Kuna mitmed spordijoogid sisaldavad suhteliselt palju suhkrut (nt kuni 14.1 g 100 ml kohta), on alkoholivaba õlu parem valik ka väiksema suhkrusisalduse tõttu. Suhkur aitab küll energia kiiresti asendada, kuid ei sobi pikaajaliseks taastumiseks.

Ja viimane, tõenäoliselt kõige olulisem põhjus – väga hea maitse. Miski ei maitse paremini kui külm vahutav õlu, eriti pärast ennastületavat pingutust kas treeningul või võistlusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles