46-aastane tennisist sai kutse WTA-turniirile

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimiko Date 2015. aastal
Kimiko Date 2015. aastal Foto: Lachlan Cunningham/AFP/Scanpix

Karjääri jooksul kaheksa WTA turniiri võitnud ja ligi neli miljonit eurot auhinnaraha teeninud kunagine maailma neljas naistennisist Kimiko Date sai priipääsme septembris Jaapanis toimuvale WTA turniirile, vahendab Reuters. Miks on see uudisväärtuslik? Sest Date karjääri parim edetabelikoht pärineb 1995. aasta novembrist – praegu on jaapanlanna 46-aastane.

Praegu WTA edetabelis 1197. kohal paiknev Date tõmbas karjäärile esimest korda joone alla juba 1996. aastal. 2008 naasis naine aga võistlustulle ja võitis aasta hiljem Seouli turniiri. Teises nooruses kerkis ta parima tulemusena korra WTA paremusjärjestuses 50. pügalale. Hiljuti pidi jaapanlanna aga mitu korda käima põlveprobleemidega noa all ning 16-kuuline mängupaus on ka tema nõnda kasina edetabelikoha põhjus – taas naasis ta väljakutele alles tänavu maikuus.

WTA-karusellile naaseb Date kõige hiljem septembris, kui osaleb koduses Tokyos toimuval mõõduvõtul. Jaapanlannale andsid priipääsme turniiri sponsorid ja seda igati väärikal põhjusel – aastatel 1992-1996 võitis Date sama turniiri suisa neljal korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles