Mainekas Saksa ajaleht kiidab: Klopp näitas Klavanit ostes head instinkti

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitchell Weiser ja Ragnar Klavan palli nimel võitlemas.
Mitchell Weiser ja Ragnar Klavan palli nimel võitlemas. Foto: Matthias Koch/Imago/Scanpix

«Aasta tagasi küsisid Liverpoolis paljud, kes pagan see tüüp on. Ragnar kes?» - nõnda pajatab Saksamaa ajaleht Frankfurter Allgemeine Eesti koondise kaptenist, maailmakuulsa Liverpooli klubi keskkaitsjast Ragnar Klavanist. Nüüd teavad juba kõik, kellega tegu – usaldusväärse ja harva eksiva lüliga Liverpooli esimest Premier League’i tiitlit jahtivast meeskonnast.

«Klavan on vastand Inglismaa jalgpalli tabanud üleminekutehullusele,» kirjutab ajakirjanik Sebastien Stier. Kui Kyle Walker liikus tänavu Tottenham Hotspurist Manchester Citysse 60 miljoni euro eest, siis Klavan vahetas aasta tagasi Augsburgi särgi Liverpooli oma vastu tosin korda väiksema summa eest. «Vaatamata oma väikesele hinnasildile leidis Klavan klubis oma koha ja mängis mullu Inglismaa kõrgliigas 20 mängu, lisaks veel mõned matšid karikasarjades. Liverpooli ajakirjanikud räägivad, et Klavan ei tee väljakul küll midagi erilist, aga samas ta ka eksib väga harva. Augsburgis teati seda juba varem.» Artikli sisu on suuresti Klavani näitel Klopi ostjainstinkti kiitmine: «Ta sai odavalt mängija, keda saab kasutada kolmanda või neljanda keskkaitsjana.»

Eestlane ise on oma hetkeolukorraga rahul. «Ma saan pidevalt ühes maailma suurimas klubis mänguaega,» rääkis kekskaitsja Allegemeinele. «Elan oma unelmate elu.»

Järgmisel nädalavahetusel algava Inglismaa liigahooaja eel on Klavani sõnul Liverpooli sihis selged: «Tahame tänavu astuda sammu edasi ja mõistagi loodame, et see tähendab tiitlile mängimist.»

Esimeses mängudevoorus kohtub Liverpool Watfordiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles