Võimas leping: MotoGP karussell tuleb viieks aastaks Soome

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MotoGP ässad hakkavad kihutama Soomes.
MotoGP ässad hakkavad kihutama Soomes. Foto: Robert Michael/AFP/Scanpix

Soome rajatav KymiRing sõlmis viieaastase lepingu MotoGP etapi korraldamiseks. Soome etapp lisandub kalendrisse 2019. aastast.

Sarja kommertsõiguste omanik Dorna allkirjastas eile Soomes ametlikult vastava lepingu. Esialgu loodeti, et uuel ringrajal kihutatakse juba järgmisel aastal, ent kuna sarja lisandub ka Tai etapp, lükati Soome liitumine aasta võrra edasi.

Iittisse rajatav 4,8 km pikkune 15 kurviga KymiRing on Põhja-Euroopas ainulaadne. Raja on kujundanud endise vormel 1 sõit Alexander Wurzi firma Test & Training. Korraldajad loodavad, et etappi koguneb vaatama 100 000 inimest.

«KymiRingiga on nüüd ametlik kokkulepe sõlmitud ning esitame FIMil taotluse, et etapp lisataks 2019. aasta kalendrisse. Imatra GP-st on möödas nii palju aega, hea meel on Soome naasta,» vahendab Motorsport.com Dorna tegevjuhi Carmelo Ezpeleta sõnu.

Soomes kihutati MM-punktidele viimati 1982. aastal, kui sõideti Imatra ringrajal. MM-etappi korraldati põhjanaabrite juures koguni kahe aastakümne jooksul – 1962. ja 1963. aastal Tampere ringrajal ning seejärel Imatras. Soome MM-etappide ajaloo edukaim sõitja on legendaarne Giacomo Agostini, kes võidutses seal eri klassides koguni 17 korral.

KymiRingi juhatuse esimehe Kari O. Sohlbergi sõnul on tegu märkimisväärse sammuga Soome mootorispordi arengus. «Oleme Soome MM-ralliga näidanud, et suudame suurvõistlusi hästi korraldada,» sõnas ta.

Sel hooajal MotoGP sarjas ükski soomlane täishooaega kaasa ei tee, kuid karjääri jooksul eri klassides kogutud 16 etapivõiduga Soome kõigi aegade edukaim motoringrajasõitja olev Mika Kallio on kahel osavõistlusel siiski stardis olnud. Moto3 klassis sõidab soomlastet tänavu Patrik Pulkkinen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles