Ralliautost pea ees vette: Tänaku kaardilugeja võtab ette ootamatu katsumuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Järveoja.
Martin Järveoja. Foto: Erakogu

Sel nädalavahetusel Otepääl toimuv Ironmani triatlon sai huvitava osavõtja, kui Ott Tänaku kaardilugeja Martin Järveoja leidis viimasel hetkel enda tihedas rallikalendris vaba nädalavahetuse, et katsetada füüsilist vastupidavust kodu ligidal toimuval rahvusvahelisel Ironmani võistlusel.

Järveoja otsus võistlusel osaleda sündis viimasel hetkel ning nüüd saab mees valmistuda võistluseks ainult neli päeva, mis on kindlasti omamoodi rekord, kuna tavaliselt valmistutakse selleks võistluseks pikalt. Järveoja sõnul oli ta antud teemat arutanud mõni aeg tagasi sõbra, endise kaardilugeja ja 2014. aastal koos Kaspar Koitlaga Soome meistriks tulnud Mait Laidveega juba mõnda aega. Kuid pigem räägiti sellest, kuidas viimased kaks aastat triatloniga tegelenud Laidveel uuel spordialal läheb.

«Endalegi ootamatult võtsin juuni lõpus sõbra esitatud väljakutse triatlonil osalemiseks kohe vastu. Seega on laupäevane poolpikk triatlon ajanappuse ja minimaalse treenituse pealt nii sportlikult kui ka vaimselt paras väljakutse. Mulle meeldib aga elus mugavustsoonist välja astuda ja teha asju, mis teistele ehk veidi totrad näivad. Eks laupäeval selgub, kas suudan püstitatud eesmärgid ka edukalt täita,» sõnas Järveoja.

Rajale tuleb ta harrastajate klassis ning seab endale ainukesks eesmärgiks võistlus läbida. Lisaks osaleb Järveoja võistlusel täielikult M-Spordi värvides, sest Allan Orase firma moomoo valmistas talle täpse M-Spordi triatloni kostüümi, millega rajale astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles