Uus pööre: ausat mängu nõudev Hispaania kõrgliiga blokeeris Neymari ülemineku

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: Tim Goode/PA Wire/PA Images/Scanpix

Hispaania kõrgliiga (La Liga) blokeeris ametlikult Brasiilia jalgpallitähe Neymari ülemineku Barcelonast PSG ridadesse. La Liga nõuab, et PSG tõestaks esmalt tehingu vastavuse rahalise ausa mängu ehk FFP nõuetele.

Neymari advokaadid üritasid PSG volitusel tasuda Barcelona poolt seatud 222 miljoni euro suurust üleminekuklauslit, kuid La Liga pani sellele käe ette. Kui 25-aastane brasiillane ikkagi ulmesumma eest PSG-sse siirdub, oleks tegu senise üleminekurekordi enam kui kahekordse purustamisega. Eile teatas Neymar ametlikult Barcelonale, et soovib klubist lahkuda.

Ka Barcelona on kinnitanud, et kaebab PSG tegutsemise UEFAsse, kui neil peaks tekkima vähimgi kahtlus, et rahalise ausa mängu reegleid on rikutud. Hispaanias peab mängija niisugusel juhul end ise lepingust vabaks ostma ja sestap ongi juba spekuleeritud variandiga, et PSG-d omav Katari riik palkab Neymari näiteks 2022. aasta MMi saadikuks ja maksab talle selle eest töötasu, mis võimaldaks Neymaril Barcelonale 222 miljonit eurot kohe üle kanda.

FFP reeglid näevad ette, et klubide kulutused ei tohi tulusid ületada rohkem kui 30 miljoni euro jagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles