POSTIMEES LONDONIS Kupper: ronisin saunaaknast sisse, vaatame, mis nüüd saab!

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper esindab Eestit esmakordselt koos õe Hanna-Mariaga.
Martin Kupper esindab Eestit esmakordselt koos õe Hanna-Mariaga. Foto: Tairo Lutter

MM-i avapäeval, 4. augustil on Londoni olümpiastaadionil võistlemas kettaheitjad, olümpiavõitja Gerd Kanter ja Martin Kupper. Kui Kanter täitis MM-normi juba maikuus (65.87), siis Kupper pääses MMile viimasel minutil.

Londonisse sõitmise kinnituse sai Kupper teada napp nädal tagasi. Nii sõitis ta MMile ka treener Aleksander Tammertita.

«Minu jaoks pole see probleem. 99% võistlustest oled ju ikka omapäi. Ma ei tunne millestki puudust,» selgitab Kupper. «Mul on niigi ääretult hea meel selle võimaluse üle.»

Kõige põletavamaks küsimuseks on olümpiavõitja Kanteri seis. Hooaja jooksul on Kanterit kimbutanud nii rinnalihaserebend kui seljavigastus, mistõttu jäi tema ettevalmistus mõneti lünklikuks. Hooaja edetabelis hoiab Eesti läbi aegade üks edukamaid sportlasi 11. kohta. 

Eesti sportlased Londoni MM-i staadioniga tutvumas.
Eesti sportlased Londoni MM-i staadioniga tutvumas. Foto: Tairo Lutter

«Närveerimine ei anna midagi. Viimased nädal aega on olnud täiesti normaalne. Üles tõustes kangust pole olnud,» räägib Kanter, keda Eesti meistrivõistluste ajal segas kange selg. Viimati võistles ta Soomes, kus sai kirja 61.40.

«Eesti meistrivõistluste ja Soome võistluse tulemus polnud omavahel seotud. Soomes enam kuskil midagi ei valutanud, aga keha oli jällegi liiga vaba.»

A-grupis heitev Kupper alustab kvalifikatsioonivõistlust Eesti aja järgi kell 21.20, B-grupis võistlev Kanter kell 22.45. Kupperile õhtune aeg meeldib, Kanter muigab, et teda saadab jätkuvalt eelvõistluste ebaõnn ning ta peab lihaseid töös hoidma poole ööni.

«Teades minu ajalugu, siis ega ma eriti lootnudki, et esimeses grupis heita saan. Päev tuleb pikk,» sõnab 38-aastane vägilane.

Kvalifikatsiooninorm on 64.50, kuid mõlemad mehed usuvad, et 12 parema sekka viib tulemus üle 63 meetri.

«63.50 võiks juba edasi aidata. Selge see, et õhtused kvalifikatsioonid annavad kõrgema tulemuse,» arvab Kanter, kelle eesmärk on kindlalt lõppvõistlusele pääsemine. «Hooaeg pole olnud ju selline, kuidas oleks tahtnud. Viimaste võistluste valguses pole ka lõppvõistlus lihtne jalutuskäik, enne tuleb 63.50 ära heita.»

Kupper usub, et pauk tuleb luuavarrest. «Ma väga ei stressa. Pääsesin siia 32-na, pressisin end saunaaknast sisse, siis vaatame, mis nüüd saab.  Hooaeg pole väga palju just rõõmu valmistanud, aga näen võimalust seda positiivsemaks pöörata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles