Kanteril ja Kupperil garantiid puuduvad

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Peaasi, et me kahekesi lõppvõistlusele jõuaks,» arvab kogenud Gerd Kanter Martin Kupperist
«Peaasi, et me kahekesi lõppvõistlusele jõuaks,» arvab kogenud Gerd Kanter Martin Kupperist Foto: Tairo Lutter / Postimees

Üle pika aja lähevad Eesti kettaheitjad tiitlivõistlustele, ärevus hinges. Olümpiavõitja Gerd Kanteri teine noorus pole tulnud nii kergelt ja seljahädad on alles hiljuti hakanud järele andma. Rio olümpia neljas mees Martin Kupper pole tänavu ketast lendama saanudki. Täna hilisõhtul peetav MMi kvalifikatsioonivõistlus on mõlema mehe jaoks tõestamise koht.

Kõige põletavam küsimus on olümpiavõitja Kanteri seis. Eesti rekordimees alustas hooaega mais Wiesbadenis MM-normi täitnud heitega 65.87, kuid vigastas samal võistlusel rinnalihast.

Doktor Madis Rahu tehtud uuringutel selgus, et Kanteril on 3 x 1,5 cm suurune rinnalihaserebend ja kettaheitja ei saanud pikalt heitetreeninguidki teha. Kuigi mai lõpus lootis Kanter, et saab juba juunis võistlema hakata, naasis ta vigastuspausilt alles kaks nädalat tagasi. Šveitsis sai ta kirja 62.45, seejärel hakkas kimbutama aga seljahäda ja Eesti meistrivõistlustel leppis ta 61.14ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles