Kaks Euroopa meistrit jäid Londoni MMi eel dopinguga vahele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olha Zemlyak eksis juba teist korda dopingureeglite vastu.
Olha Zemlyak eksis juba teist korda dopingureeglite vastu. Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Olesya Povh ja Olha Zemlyak, mõlemad Ukraina jooksjad, jäävad Londonis toimuvatelt kergejõustiku maailmameistrivõistlustelt eemale. Naistele pannakse süüks dopingupattu.

Povh pidanuks Londonis võistlema 100 meetri sprindis, Zemlyak 400 meetri jooksus. Mõlemal naisel oli ka koht Ukraina naiskonnas oma distantsi teatevõistlustel. Nüüd jääb neil aga Londonis jooksmata, sest naised jäi vahele keelatud aine tarvitamisega. Millega täpselt, esialgses teates ei avaldata, sest ukrainlannadel on õigus oma dopingureeglitega pahuksisse sattumist selgitada, enne kui selgub nende võistluskeeldude tegelik pikkus.

Povh on Londoni olümpiamängude pronksmedalist sprinditeates ja samal distantsil võitis ta Ukraina naiskonnaga ka 2010. aastal Euroopa meistritiitli. Zemlyak tuli 4x400 meetri distantsil Euroopa meistriks 2012. aasta Helsingis ning võitis kaks aastat hiljem Zürichis nii individuaalselt kui naiskonnaga hõbemedali. Sealjuures on Zemlyaki karjääri juba määrimas üks dopinupatt – 2009 juunioride EMil jäi ta vahele anaboolse steroidi kasutamisega ning pidi kandma kaheaastase võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles