Neymari hüvastijätt: ma armastan Barcelonat, aga sportlane vajab väljakutseid

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ma armastan Barcelonat ja Katalooniat.» - Neymar
«Ma armastan Barcelonat ja Katalooniat.» - Neymar Foto: Mike Ehrmann/AFP/Scanpix

Kataloonia tolmu jalgelt pühkiv Brasiilia jalgpallitäht Neymar postitas sotsiaalmeediasse liigutava hüvastijätuvideo Barcelona fännidele. Paris Saint-Germaini klubisse 45 miljoni euro suuruse aastapalga peale siirduv ründaja selgitas, miks ta otsustas pärast nelja Hispaanias veedetud hooaega mängupaika vahetada

 

La vida de un deportista se mueve por desafíos. Algunos son impuestos, otros son fruto de nuestras decisiones. El Barcelona ha sido más que un desafío. Jugaba con aquellos cracks en el video juego. Llegué a Catalunya a los 21 años, lleno de desafíos. Recuerdo mis primeros días en el Club, compartiendo el vestuario con ídolos como Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets y otros con la expectativa de jugar en un Club que es “més que un club”. El @fcbarcelona es una nación que representa a Catalunya! Tuve el honor de actuar con el mayor atleta que he visto en mi vida y estoy seguro que no veré a otro mejor, @leomessi se convirtió en mi compañero, amigo dentro y fuera del terreno de juego. Orgulloso de jugar contigo. Formé un ataque con @leomessi y @luissuarez9 que ha quedado para la historia. He conquistado todo lo que un deportista puede conquistar. He vivido momentos inolvidables! Vivo en una ciudad que es más que una ciudad, es una patria. Amo Barcelona y Catalunya. Pero un deportista (YO) necesita desafíos. Y por segunda vez en mi vida le llevaré la contraria a mi papa. Papa, entiendo y respeto tu opinión, pero mi decisión está tomada, te pido que me apoyes como siempre lo has hecho. El @fcbarcelona y Catalunya estarán siempre en mi corazón pero necesito nuevos desafíos. He aceptado la propuesta del @psg para buscar nuevas conquistas y ayudar al Club a alcanzar los títulos que la afición espera. Me han presentado un plan de carrera osado y me veo preparado para este desafío. Agradezco el cariño de la afición blaugrana y todo lo que he aprendido con los deportistas con quien he compartido vestuario. Asimismo siento en mi corazón que ha llegado el momento de irme. El @psg será mi nueva casa durante los próximos años y trabajaré para hacer honor a la confianza que depositan en mi futbol. Cuento mucho con el apoyo de todos. Aficionados, de mis amigos, de los profesionales que me acompañan y de mi familia, que ha sufrido mucho con problemas que han ocurrido en este periodo de mi carrera y merecen paz. Es una decisión difícil, pero tomada con la madurez de mis 25 años. @fcbarcelona , gràcies per tot! @psg , J'arrive! Que Dios nos bendiga y nos proteja!

A post shared by Nj neymarjr (@neymarjr) on

Neymar luges videos ette jupi oma pöördumisest: «Sportlase elu loovad väljakutsed. Mõned antakse meile ette, teised on meie enda otsuste viljad, mis on tehtud eesmärgiga hoida põlemas tuld, mis valgustab meie pingelise ent üürikese karjääri teed.

Barcelona oli minu jaoks midagi enamat kui väljakutse. See oli täitunud unistus lapsele, kes mängis kõigi nende tähtedega videomängus. Ma jõudsin Katalooniasse kui olin 21-aastane ja pulbitsesin väljakutsetest. Mäletan veel praegugi oma esimest päeva Klubis, kui jagasin riietusruumi iidolitega nagu Messi, Valdes, Xavi, Iniesta, Puyol, Pique, Busquets ja veel paljude teistega. Ootasin enda võimalust mängida klubi eest, mis on «enam kui klubi» (Barcelona tunnuslause «Més que un club» - toim.). Barcelona on riik, mis esindab Katalooniat.

Mul oli au mängida parima sportlasega, keda oma elus olen kohanud, ja olen kindel, et ma ei kohta oma elupäevade jooksul enam kedagi temasugust. Leo Messist sai minu sõber nii väljakul kui selle kõrval. Oli au sinuga mängida.

Olin koos Messi ja Suareziga osa kolmikust, mis tegi ajalugu. Alistasin kõik, mida ühel sportlasel on võimalik alistada. Elasin uskumatutes hetkedes. Elasin linnas, mis on enamat kui linn, mis on kodumaa. Ma armastan Barcelonat ja Katalooniat.

Aga sportlasena vajan ma väljakutseid. Ja teist korda oma elus käitun oma isa soovidele vastupidiselt. Papa, ma mõistan ja austan sinu arvamust, aga mu otsus on tehtud ja ma küsin sinult toetust, mida sa oled alati jaganud.

Barcelonal ja Kataloonial on alati minu südames eriline koht, aga ma vajan uusi väljakutseid. Ma võtsin vastu PSG pakkumise, et leida endale uut teostust ja aidata Klubi tiitliteni, mida nende fännid ihkavad. Nad näitasid mulle julgusest pakatavat karjääriplaani ja ma tunnen, et olen selleks väljakutse vastuvõtmiseks valmis.

Ma tänan imelist Blaugrana (Barcelona üks hüüdnimesid – toim) publikut ja kõiki sportlasi, kellega mul oli võimalus seda riietusruumi jagada ja kellelt õppida. Nüüd tunnen aga südames, et mul on aeg lahkuda. PSG saab järgnevateks aastateks minu koduks ja ma näen vaeva, et kanda nende poolt minu jalgpallioskustele pandud usalduskoormat.

Ma loodan kõigi teie, kes te olete olnud minuga juba aastast 2009, toetusele. Fännid, sõbrad, professionaalid, kes on olnud minuga, ja mu pere, kes pidi minu karjääri raskematel hetkedel teatud probleemide tõttu palju kannatama. Täna väärite te rahu.

Otsus oli väga raske, aga ma tegin selle oma 25 eluaasta jooksul saadud kogemuste põhjal. Barcelona, aitäh kõige eest. PSG, ma tulen! Jumal õnnistagu ja kaitsku meid kõiki!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles