Venelased palusid esmakordselt vabandust (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vereproov Venemaal dopinguvastase võitlusega tegelevas laboris.
Vereproov Venemaal dopinguvastase võitlusega tegelevas laboris. Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS/SCANPIX

Juba rohkem kui aasta Venemaa sporti raputanud dopinguskandaalis on idanaabrid jõudnud uue tasemeni – esimest korda paluti oma käitumise pärast vabadust.

Postimees kirjutas juba eile, kuidas Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu IAAFi kongressil astus Venemaa alaliidu juht Dmitri Šljaktin oma kolleegide ette ja lausus: «Ma soovin vabandada kõigi sportlaste ees, kelle eest näpati kuld- ja hõbemedalid. See ei kordu enam kunagi.»

Nüüd toob BBC mehe sõnavõtu kohta välja uskumatu fakti – varasemalt on venelased üritanud küll oma dopinguprobleeme varjata, salata, vähendada, leida süüdlasi, aga nüüd palus esimest korda pärast 2015. aasta sügisel Venemaa alaliidu IAAFi liikmelisuse peatamist mõni idanaabri spordifunktsionäär oma atleetide pattude pärast vabandust.

Šljaktini sõnad IAAFi pere hingekeeli aga ei liigutanud – 214 alaliidu liikmest 166 hääletasid Venemaa jätkuva spordiperest kõrvalejäämise poolt.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles