Ott Tänak ja Oleg Gross meelitavad Petter Solbergi Kehalasse

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuttuuel Kehala rallikrossirajal peetakse täna esimene võistlus
Tuttuuel Kehala rallikrossirajal peetakse täna esimene võistlus Foto: Kasper Mäe/Virumaa Teataja/Scanpix

Kehala rallikrossirada võõrustab sel nädalavahetusel esimest korda Eesti meistrivõistluste paremikku. Raja rajanud ärimehe Oleg Grossi nägemuses peaks sinna kunagi tulema MM-etapp.

Kehala on autospordiringkondades ikka olnud tuntud paik, aga moodsat rallikrossirada pole seal varem nähtud. «See oli viis aastat tagasi, kui ma selle lubaduse välja käisin,» räägib Gross, et ehitus venis riigilt stardisirge alla jääva maa kasutusloa saamise tõttu. Kui see lõpuks käes, nokitseti omas tempos, kuni jõudis kätte tänavune hooaeg. «Meid pandi meistrivõistluste kalendrisse: et 5. augustil toimub Kehalas võistlus. No siis hakkas meil muidugi kiire. Ora oli … Taha lükatud. Tuli mõelda, et kas teeme ajutise raja või ikka sellise, mis kõlbaks tulevikus ka rahvusvahelisteks võistlusteks,» muheleb ärimees esimese võistluse eelõhtul.

Valik langes teisele variandile. Kuigi rahvusvahelised hindajad ei ole veel Kehalat üle kaemas käinud – isegi neljapäeval korraldatud esitlusel ei olnud rada veel sajaprotsendiliselt valmis –, peaks seal tulevikus saama korraldada FIA egiidi all peetavaid võistlusi. Jah, jutt käib MM-etapist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles