Grit Šadeiko – läbi pisarate saabusid rahu ja rõõm (1)

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko pisarad Rio de Janeiro olümpial, kui võistlus katkes vigastuse tõttu juba esimese ala – tõkkejooks – esimesel tõkkel.
Grit Šadeiko pisarad Rio de Janeiro olümpial, kui võistlus katkes vigastuse tõttu juba esimese ala – tõkkejooks – esimesel tõkkel. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

28-aastane Grit Šadeiko on tiitlivõistlustel staadionilt tihti pisarais lahkunud. Mais Eesti rekordit uuendanud seitsmevõistleja usub, et ebaõnn on viimaks murtud.

2011. aasta MMil Daegus tabas Šadeikot viimasel alal, 800 m jooksus jalakramp ning staadionilt viidi piiga minema kanderaamiga. Vahetult enne seda oli ta saanud Hiinas peetud universiaadil kaugushüppes nulli. 2012. aasta Helsingi EMi rikkus odaviskes saadud vigastus, kuid Londonis peetud debüütolümpial sai ta 6013 punktiga 23. koha.

Ebaõnn siiski jätkus. 2013. aasta Moskva MMil sai avapäeva järel Eesti rekordi graafikus olnud eestlanna kaugushüppes pöiavigastuse. Kaks aastat hiljem sai ta Pekingi MMil 15. koha ning täitis olümpianormi, kuid seegi oli enamat tahtnud sportlasele pettumus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles