Eesti U18 koondis alistas tugeva Poola ja pääses poolfinaali

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti U18 korvpallikoondis.
Eesti U18 korvpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti U18 korvpallikoondis sammus kodusel B-divisjoni Euroopa meistrivõistlustel nelja parema hulka, kui sai veerandfinaalis 68:63 jagu Poola eakaaslaslastest. Eestlaste parimana viskas Kristian Kullamäe 17 punkti, teda toetasid Hugo Erkmaa ja Henri Drell vastavalt 15 ja 11 silmaga.

Esimese veerandaja võitis Eesti Hugo Erkmaa eestvedamisel ühe punktiga – 20:19. Võrdselt kulgenud teisel veerandajal suudeti eduseisu suurendada ning puhkepausile mindi seisul 40:33.

Teist poolaega alustasid paremini väljakuperemehed, kuid poolakad suutsid kaotusseisu vähendada viiepunktiliseks ning enne viimast veerandaega oli seis eestlaste kasuks 54:49. Neljandal veerandajal Eesti edu maha ei mänginud ja võitis matši tulemusega 68:63.

Homses poolfinaalis minnakse vastamisi Suurbritannia koondisega, kes sai veerandfinaalis kolme punktiga (76:73) jagu Bulgaariast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles