POSTIMEES LONDONIS Lõppvõistlusele pääsenud Kanter: ei uskunud, et minusugusel mehel võib veel adrenaliini peidus olla

Merili Luuk, London
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter pääses 12 parema sekka
Gerd Kanter pääses 12 parema sekka Foto: Tairo Lutter

Londoni MMil kettaheites lõppvõistlusele pääsenud Gerd Kanter säras pärast kvalifikatsiooni intervjuud andes nagu 22-aastane poisike. Tulemus 63.61 lubab 38-aastase üheksandana laupäeval toimuvale lõppvõistlusele. 

Olümpiavõitja alustas kvalifikatsiooni ebaõnnestunud heitega ning hoidis kätega peast kinni. 

«See, mida esimesel katsel ringi minnes keha tegi, oli kangestav. Tehnikast oli asi väga kaugel! Ma ei uskunud, et minusugusel mehel võib veel adrenaliini peidus olla,» tõdes ta.

Foto: Tairo Lutter

Kanter tõmbas paralleeli 2003. aasta MMiga (toona leppis ta 56.63 ja 25. kohaga), kui ka seal peetud võistlusel kangestus ta juba esimesel katsel.

 «Mida lähemale katse tuleb, seda suuremaks pinge muutub. Istusin siis maha ning kui adrenaliinitulv mööda läks, muutusin hästi pehmeks. Viimastel aastatel on see kangus mulle meeldinud, aga nüüd oli seda ülearu. Tänu kogemusele õnnestus sellest jagu saada. Oleks midagi sellist kogenud 15 aastat tagasi, siis tulnuks tulemus 55 meetri kanti või kolme ristiga,» sõnas ta.

38-aastane vanameister suutis adrenaliinitulvast siiski jagu saada, kui  teisel katsel heidetud 63.61 viis eestlase ka finaali viis. «Teisel katsel polnud enam küsimustki. Kui esimene on aia taha läinud, siis teisel tead, et keha on sada protsenti valmis ning tuleb veidi tehnikat muuta.»

Kvalifikatsiooni võitis rootslane Daniel Stahl 67.64ga, Kanteri grupi pikimat kettakaart näitas leedulane Andrius Gudžius - 67.01. Sakslane Robert Harting sai kirja 65.32 ja tiitlikaitsja Piotr Malachowski 65.13. 

«Paar noort meest jõuavad end täna õhtul maailmameistriks mõelda, aga eks homne võistlus näitab. Pigem vaataksin Malachowski ja Hartingu poole. Nende poolt olid olulised ja kindlamad sooritused. Teades neid mehi ja kogemusi, saavad noored homme tõsise lahingu.»

Kanter loodab ka ise homme Eesti aja järgi kell 21.25 algaval lõppvõistlusel korraliku sõna sekka öelda. « Kuna mul täna ühtegi normaalset heidet teha ei õnnestunud, siis midagi peab sees ikka olema!»

MEESTE KETTAHEITE KVALIFIKATSIOON: 

  1. Daniel Stahl (Rootsi) 67.64
  2. Andrius Gudžius (Leedu) 67.01
  3. Robert Harting (Saksamaa) 65.32
  4. Piotr Malachowski (Poola) 65.13
  5. Mason Finley (USA) 64.76
  6. Fedrick Dacres (Jamaika) 64.46
  7. Simon Pettersson (Rootsi) 63.69
  8. Robert Urbanek (Poola) 63.67
  9. Gerd Kanter (Eesti) 63.61
  10. Lukas Weisshaidinger (Austria) 63.57
  11. Apostolos Parellis (Küpros) 63.36
  12. Traves Smikle (Jamaika) 63.23
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles