Bolt on karjääri viimase individuaalse jooksu eel väga pahane

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt pidi oma eeljooksu võitmiseks pingutama rohkem, kui ta on harjunud.
Usain Bolt pidi oma eeljooksu võitmiseks pingutama rohkem, kui ta on harjunud. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Täna peaks kõlama sprindimaailma viimase kümnendi valitseja Usain Bolti luigelaul – 23.45 kummardub kõikvõimas jamaikalane viimast korda karjääri jooksul stardipakkudele, et oodata 100 meetri distantsi lähet. Needsamad pakud valmistavad Boltile aga kõvasti pahameelt.

Eilses eeljooksus näitas Bolt aega 10.07. kuigi jooksu lõpumeetritel sai jamaikalane nagu harilikult jala sirgu lasta ja üle finišijoone kulgeda, siis distantsi alguses pidi ta pingutama palju rohkem, kui on talle harjumuspärane. Kaheksakordne olümpiavõitja nentis pärast jooksu antud intervjuudes isegi, et tema sooritus oli väga halb. «Mulle ei istu üldse need stardipakud. Ma pean end kokku võtma,» rääkis pärast finišijoone ületamist pahameelest pead raputanud Bolt BBCle antud intervjuus. «Olen veidi ebalev, sest soojendusel nihkusid need (stardipakud) tagasi. Ma ei ole sellega harjunud.»

Kiireimat minekut näitas eeljooksudes teine jamaikalane Julian Forte, kes sai ainsana aja alla 10 sekundi – 9.99. Boltist olid kiiremad ka Christian Coleman (10.01), Ben Youssef Meite (10.02), Bingtian Su, Reece Prescod (mõl. 10.03), Abdul Hakim Sani Brown ja Justin Gatlin (mõl. 10.05).

Meeste 100 meetri poolfinaalid on kavas 21.05, tänavune maailma kiireim mees selgitatakse välja 23.45.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles