McGregor saaks poksiringis tuupi ka Mayweatheri 64-aastaselt isalt

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Floyd Mayweather juuniori ja Conor McGregori matšini on jäänud kolm nädalat.
Floyd Mayweather juuniori ja Conor McGregori matšini on jäänud kolm nädalat. Foto: Mike Lawrie/AFP/Scanpix

MMA superstaaril Conor McGregoril pole poksiringis šanssi 64aastase Floyd Mayweather seeniorigi vastu, mis siis veel 49 matšis vaid võite tunnistanud juuniorist rääkida – nõnda arvab eelmainitud vanahärra ise.

Mayweather seenior andis intervjuu On the Ropes raadiole, kus arutas 26. augustil toimuvat megamatši tema poja ja seni vaid MMA-ringis tegusid teinud McGregori vahel. Midagi head tal iirlase kohta öelda polnud.

Intervjueerija tõi välja, et noorem Mayweather on intervjuudes tavapärasest rohkem oma vastast sõimanud. Kui varasema 49 matši eel on ameeriklane lihtsalt nentinud, et tema on maailma parim poksija ja teisele võitlejale eriti tähelepanu ei pööranud, siis McGregori kohta on ta üsna häälekalt sõna võtnud. Papa sõnul on siin süüdi iirlase mõjutamistaktika: «Conor viis mu poja selleni. Ta üritab Floydi endast ja oma tsoonist välja viia, aga me ei lase sel juhtuda.»

Papa-Mayweatheri sõnul pole McGregoril poksiringis mingit šanssi pojale vastu saada. «Ta on 90 kilo kaaluv jama, jutul lõpp. Ja usu mind, selle 90 kiloga saaksin ka mina hakkama. Ma juba rääkisin temaga : «Tüüp, sa oled 27, ma olen 64 ja ma teeksin sulle tuupi. Sa ei saaks arugi, mis sinuga juhtus,»» rääkis Mayweather seenior, kes võitis oma keskkaalukarjääris 35 matšist 28. «Ütlesin talle: «Sa ei pea Floydi pärast muretsema, sest sa ei jõua temaga võitlemiseni. Kui ma su kätte saan, siis ei jää sust midagi alles, usu seda.»»

Floyd Mayweather seenior võitis karjääri jooksul 28 matši, aga MM-tiitlini kunagi ei jõudnud. / TIBRINA HOBSON/AFP/Scanpix
Floyd Mayweather seenior võitis karjääri jooksul 28 matši, aga MM-tiitlini kunagi ei jõudnud. / TIBRINA HOBSON/AFP/Scanpix Foto: TIBRINA HOBSON/AFP

Sealjuures ei lõõbi ameeriklane niisama – vaatamata oma vanusele ronib Mayweahter seenior ikkagi treeningsaalis ringi, et enam kui kaks korda nooremate poksijatega sparrida. Temal on poksikogemust, McGregoril mitte ja seetõttu usub vanahärra, et tal oleks ringis iirlase vastu selge eelis: «Conor isegi ei puudutaks mind, uskuge seda. Ta ei saaks ühegi löögiga pihta, sest mul on jätkuvalt see kaitsekilp, mida mu treener mulle õpetas. Ma lihtsalt väsitaks ta ära – ta võib päev läbi minu suunas lööke teele saata, aga ükski ei jõuaks pärale. Kui ta Floydiga madistab ja Floyd temaga arved õiendab, siis võib ta minu jutule tulla,» rääkis Papa-Mayweather.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles