Ed Sheerani poisipõlveklubi teeb ajalugu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Sheeran esindas lapsepõlves Framlingham Towni noortemeeskonda.
Ed Sheeran esindas lapsepõlves Framlingham Towni noortemeeskonda. Foto: Charles Sykes/AP/Scanpix

Kui lembelaulik Ed Sheeran oli poisipõnn, mängis ta nagu Inglismaa noorele kohane jalgpalli – seda oma kodulinnameeskonnas Framlingham Town. Täna teeb 1887 aastal loodud klubi oma debüüdi Inglismaa karikavõistlustel.

Framlinghami, mis on pandud ka näiteks Sheerani hiti «Castle on the Hill» sisse, esindusklubi mängib Inglismaa liigapüramiidi kümnendal tasemel. Viimase kolme hooajaga kaks liigaastet kerkinud meeskond asub nüüd esimest korda võistlustulle 146-aastase ajalooga Inglismaa karikasarjas. Tänases esimeses eelringis kohtutakse alles üheksandat aastat eksisteeriva Wadham Lodge FC klubiga, mis üleriigilises jalgpallipüramiidis paikneb neist ühe astme võrra kõrgemal.

«See on kõige tugevam võistlus, kus me seniajani mänginud. Meile kõigile on see väga suur sündmus,» rääkis meeskonna kapten Jimmy Mayhew BBCle. Pika ajalooga klubi esimese karikamatši tähistamiseks on ka hooaja lõpus võitja – tiitlikaitsjaks on praegu Londoni Arsenal – hoida minev trofee Framlinghami toodud.

«Et karikas on Badingham Roadil (klubi kodustaadionil – toim) on uskumatu. Ma arvan, et võime kindlalt öelda, et me ei võida seda, aga meid see põrmugi ei häiri,» rääkis peatreener Mel Aldis East Anglian Daily Timesile. «Tuleb välja, et kui arvestada millal meie klubi loodi, siis meil on olnud pikkuselt viies ootus enne karikasarjas mängimist. Loodetavasti ei möödu järgmised 130 aastat, enne kui siia tagasi jõuame.»

Aldise sõnul on terve linn matši eel elevil: «Keegi ütles mulle paar päeva tagasi tänaval, et meie pärast teavad inimesed nüüd Framlinghami, aga ma arvan, et Ed Sheeran tegi selle töö juba meie eest ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles