Õhtuse kettaheite finaali ootuses: kas Gerd Kanter teeb MMi ajalugu? (1)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustiku maailmameistrivõistlustel Londonis leiab aset täna kettaheite finaal. Ainsa eestlasena astub ringi (kell 21.25) Gerd Kanter, kes jahib kuuendat MM-medalit – ühtlasi oleks see Saksamaa kettaheitja Lars Riedeli rekordi kordamine. 

Käimasolev MM on Kanteri jaoks kaheksas, ükski tema konkurent Londonis säärase saavutuseni jõudnud ei ole. Lisaks sellele on Kanter ainus kettaheitja läbi ajaloo, kes on võitnud täiskomplekti medaleid (kuld, kaks hõbedat ja kaks pronksi) MMilt.

Tänase (5. august 2017) seisuga on Kanter 38 aasta ja 92 päeva vanune. Juhul kui eestlane heidab ennast kahekordseks maailmameistriks, saab temast vanim kettaheitja, kes on MMil võitnud kuldmedali. Samasugune võimalus on Poola vägilasel Pjotr Malachowskil (34 aasta ja 60 päeva vanune).

Veel põnevaid fakte:

Kettaheite maailmameistriks on tulnud enam kui ühel korral vaid kahe riigi sportlased. Saksamaal on kuldmedaleid üheksa, Leedul kaks.

Maailmameistrivõistluste rekord kuulub Virgilijus Alekna nimele, milleks on Helsingis (2005. aastal) heidetud 70.17. Madalaim tulemus, millega on tiitel võidetud, on 66.20 – sellega sai hakkama Riedel (1991. aastal).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles